I en hög på golvet

DSC_6317

 

 

Hej hej

 

Ligger nerbäddad på golvet i vardagsrummet med barnen och kollar film. Har dragit ner alla våra kuddar och duntäcken i en salig röra. Mysigt! I dag ska jag inte göra många knop, slappa och äta pizza och se filmer på löpande band. Så hiiiiimla skönt. Hela familjen är ledig hela jullovet och vi har knappt några planer. Ska försöka rensa ordning i garderober och förråd och beta av sånt som står på ”attfixalistan”. I morn kastar vi ut julen. Trött på granar och tomtar! Tillslut tröttnade jag även på julmat 🙂 Sista tallriken åts som brunch i dag, ack så gott det har varit men nu får det vara nog för i år.

 

DSC_6305

Min gamla barndomsbästis T <3

 

I går var vi ute och åt med ett gäng vänner. Min kvällens var skinnkjol Ellos och spetstop Second Femle. Tradition att gå ut och äta i hop på juldagen/annandagen. Förr var traditionen brakparty på juldagen (stora hemvändarkvällen) men tiderna ändras så att säga. Lika trött i dag dock som man blev efter en helkväll på den gamla goda tiden, orättvist! 😉

 

DSC_6290
DSC_6297
DSC_6289
DSC_6309

 

Klickade hem en riktig paljettdröm från by Malene Birger på rean i går, håller tummarna att den hinner komma till nyår och passar. Annars blir nyårsstassen denna.

Vi har nyår hemma hos oss i år, vi blir 24 st (14 vuxna, 10 barn). Har ni tips på några roliga tävlingar/lekar man kan köra!? (för de vuxna) Vore supergulligt om ni ville tipsa!

Själv tänkte jag tipsa er om lite goda nyårsrätter. Både gamla favoriter och nya godingar i dagarna. Ni får hojta till om ni letar efter något särskilt.

KRAM

 1. Therese skriver:

  Gör en gourmetstafett, olika stationer med olika typer av mat/ dryck. Gästerna ska sen gissa vad som är i glaset/ på tallriken. Ex hade jag Madeira i glasen vad dricker ni, från vilket land??? Man kan tex få gissa kakaohalten på choklad. Du som är så duktig på mat borde fixa en sån stafett galant. Jättetrevligt o man kan gå enskilt eller i lag. Jag hade 8 olika stationer.

 2. sara skriver:

  Hej

  En rolig lek som jag har använt i många sociala sammanhang är den där vem känner värdparet/ blivande bruden etc. bäst?
  Man kan själv välja hur många frågor man vill ha med och om man leker indiv. eller i lag. Min erfarenhet är att om det är barn med så är det roligast om man kanske är 3-4 lag.
  Man kan tex ha frågan;
  Semester hos familjen Olsson, vart åker de? 1. Mallorca x. Fjällvandring 2. Smögen. Familjen konfererar och motiverer senare sitt val när alla frågor färdiga. Dem med flest rätt vinner.
  Om du tycker att det är en bra ide har jag några förslag jag brukar välja mellan som jag kan skicka. Lätt och kul när det är barn med tycker jag kram Sara

 3. Malin B skriver:

  Åh så fina ni är allesammans. Så fin du är!. Så kul att ni tar er tid att samlas i mellandagarna. VI bara slappar och slappar i vårt gäng. 🙂 Du har en kompis (näst understa fotot) som har en kort jätte fin frisyr. Så snyggt!!!! Nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år tillsammans din fina familj och jag hoppas att du fortsätter att blogga som tidigare. Så kul att gå in på din sida och få tips om mat, kläder och inredning. Det är också så kul att följa dina söta barn. Vad stor fina lillebror blivit och storasyster är vacker som en prinsessa.Tack Victoria. Du och Åse är de bästa bloggarna. Till nyår blir det din räksoppa till förrätt. Kram

 4. Susanne skriver:

  Hejsan!
  Ang tävling/lekar till nyår så kan man på getkahoot.com gå in och göra en personlig frågesport, alla deltagarna svarar via sina mobiler! Väldigt roligt har vi haft med denna sida på både tjejfester och familjemiddagar.
  Kram Susanne

 5. Ett tips på lek som man kan vara allt ifrån 2 till hur många personer som helst och vuxna o barn ihop funkar också om man vill och inga förberedelser! Man ska tänka på en person (kändis eller för sällskapet känd person, en granne,disneyfigur, kompis, släktig eller tomten haha tex) och så ska de andra fråga: Tex: Är du en skådespelare? Är du en kvinna? Har du blont hår? osv osv, till slut kommer man ju på vem det är och då går turen till den som gissade rätt att tänka på någon. Brukar vara väldigt kul! Lycka till! Charlotte

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..