Omelett med grönpepparköttfärssås

 

DSC_4494

 

 

Hej hej

 

Vi äter köttfärssås i olika skepnader ganska ofta här hemma. Denna med krossad grönpeppar och en liten skvätt konjak i är såå himla god, blir lite ”pepparsteksmak” över det hela. Barnen äter helst pasta till medan M & jag ofta gör en omelett till istället. Testa om ni inte gjort det, sååå god kombo!

Köttfärssås med grönpeppar

800 g nötfärs
1 burk passerade tomater
2 tsk oregano
1/2 msk grönpeppar
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja
sal t & peppar
1 tsk socker
1/2 dl rödvin
1 köttbuljongtärning
1 kalvbuljongtärning
1 msk konjak (hoppa över om ni inte gillar)

Bryn köttfärsen och tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra under lock i minst en timme, gärna längre. Köttfärssås blir bara godare ju längre den får koka. Späd med extra vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.

Omelett
1 port

2 ägg
1 msk grädde
salt & peppar
smör

Blanda samman ägg, grädd, salt & peppar. Smält smöret i en stekpanna och häll i äggblandningen. Lägg på ett lock och stek på medelvärme tills den stannat och blivit genomgräddad. Ha inte för hög värme så den blir bränd. (Dubbla receptet så många gånger som ni är antal personer, jag brukar oftast göra för 4 pers och skär sedan omeletten i tårtbitar).

Ta sedan en bit omelett, lägg på rikligt med riven ost (gärna gräddost) och klicka på köttfärsröran. Toppa med lite färskriven parmesanost och servera en god sallad till. Mmmmm så gott detta är med osten som smälter under köttfärsröran, yummi!!

 

DSC_4493
DSC_4498
DSC_4499

 

KRAM

  1. Jenjo skriver:

    Vilket jättebra tips! Ser dessutom HUR gott ut som helst!
    Ha en bra dag! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..