Hemlagad jordgubbsglass

DSC_7402

 

 

Hej hej

 

Rensat lite i frysen. I somras plockade vi galet mycket jordgubbar och fyllde upp frysen. Använt en del till sylt, marmelad, bakverk och drinkar men har fortfarande massor kvar. provade att göra hemmagjord glass på en del – OMG vad gott! krämigt och lent med såååå god jordgubbssmak.  (använde Nigellas recept)

 

Hemlagad jordgubbsglass

500 g jordgubbar
2 dl strösocker
5 dl standardmjölk (3%)
5 dl vispgrädde
10 st äggulor
2 msk pressad citron
1 st vaniljstång

Rensa och dela jordgubbarna grovt (tina om de varit frysta). Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.

 

DSC_7383

 

Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.

Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna (ca 85 grader). Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.

 

DSC_7385

 

Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren (jag frös in hela byttan från matberedaren så var det bara att ta ut den och köra några varv med maskinen då och då). Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

 

DSC_7388
DSC_7390
DSC_7882

Godaste chokladsåsen hittar ni HÄR

 

Såååå himla gott!! Godaste glassen ever kanske 🙂 Testa!

 

KRAM

 1. Sorry 500 g ska det vara!! Ändrat i texten nu 🙂

  KRAM

 2. Ewa skriver:

  Mums! Detta måste jag testa!
  En fråga, vart kommer din termometer ifrån? Behöver en ny och undrar om den är bra?

  1. Den är grym! Sitter i sleven!!! Från Ica maxi. Kram

 3. Louise skriver:

  Hej fina du!
  Glassen verkar ju jättesmarrig.
  Hur mycket jordgubbar ska det vara? Siffran har tyvärr försvunnit framför,så det står 00 g jordgubbar. Du som gillar ost,har du prövat grottlagrad peccorino med tryffel? Så god! Hittade den på extrapris på Ica innan nyår. Ha det gott! Varm kram

  1. 500
   🙂

   Ej testat men låter grymt gott!!! Får hålla utkik. Kram

 4. Ååååh så gott! Jag bara älskar jordgubbar 😀 Hur många gram hade du? Första siffran har trillat bort 🙂 Tack för en underbar blogg Victoria! Kram

 5. al68 skriver:

  00 g jordgubbar, hur mycket e det? ???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..