Äppelpannacotta med björnbärssylt

DSC_3155
DSC_3164

 

 

Hej hej

 

Sugna på en god dessert i helgen? Jag älskar pannacotta i olika former, den perfekta desserten och avslutningen på en middag om ni frågar mig. Testade ”systrarnas äppelpannacotta” häromveckan och den blev jättegod! Tål inte råa äpplen (eller stenfrukter) så jag är extra förtjust i allt med äppelsmak 🙂

Äppelpannacotta med björnbärssås (ca 8 port)

4 gelatinblad
5 äpplen, gärna gravensteiner
2 vaniljstänger
1 liter vispgrädde
2 dl strösocker

Björnbärssås:
1 gelatinblad
½ liter björnbär
2 kanelstänger
1 dl socker

Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 10 minuter.

Klyfta äpplena och skär en skåra längs med vaniljstängerna. Lägg dem och äpplena i en kastrull. Häll i grädden och socker och koka upp blandningen. Låt koka tills äpplena blivit så mjuka att de kan mosas med en hålslev eller liknande. Sila blandningen i finmaskig sil, låt vätskan rinna ner i en bunke.Blanda ner gelatinet och rör väl. Slå upp i glas eller små skålar och ställ att svalna.

Lägg 1 gelatinblad i blöt. Koka upp bär, kanel och socker. Sänk värmen och låt puttra ca 10 minuter. Häll sedan upp blandningen i finmaskig sil eller kaffefilter och låt saften rinna ner i en behållare.

Rör ner det smälta gelatinet och häll sedan lite sås över pannacottan i glasen. Låt allt stelna i kylen.

 

DSC_3142

 

Trevlig fredagkväll fina ni!!

KRAM

 1. Nanna skriver:

  Vill bara säga att din blogg är en favorit, har följt dig sen du va gravid med Sebastian! Kommenterar sällan men blir ofta väldigt inspirerad till att prova olika goda mat/bak-recept. Sen älskar jag blandningen du bjuder på, fest, vardag, familj, resor, shopping, barn, heminredning mm.
  Din blogg har kontraster och känns genuint ärlig!
  Ha en fortsatt bra helg!

 2. Tina skriver:

  Hej
  Går in o läser din blogg varje dag. Bra varierade inlägg och glad att du delar med dig av eran vardag:) I ett tidigare inlägg såg man era blåmönstrade gardiner (kappor) och jag undrar var du köpt dem?
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..