Fredagsmiddag

DSC_7690

 

 

Hej hej! 

 

Freeedag i morgon. Något gott planerat? Förra fredagen åt vi plankstek. Hade inte så mycket tid så moset blev väl inte såå snyggt haha, men spelar roll. Grymt gott var det! Toppade med oxfilé, baconlindad sparris och smörstekta champinjoner. Och bea såklart, chilibea närmare bestämt – tycker det är så gott med lite hetta i denna rätt! Och rödvinssås. Världens enklaste men alltid goda rödvinssås!

 

Enkel rödvinssås

2 dl rödvin
2 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 msk rörsocker
en klick smör
salt & peppar

Häll vin, vinäger, fond och socker i en kastrull och låt puttra tills hälften återstår. Rör ner en klick smör och smaka av med lite salt & peppar. Klar. (Har man lite steksky från köttet är det också gott att ha i!)

 

DSC_7687

 

Moset gör jag genom att koka potatis, hälla av vattnet och tillsätta mjölk och smör, vispar fluffigt och smakar av med salt & vitpeppar. Blandar ner en äggula och spritsar/klickar det runt plankan och ställer in i ugnen 250 C tills det fått lite färg. Låter även en halv tomat gå med i ugnen. Köttet steker jag för sig och sparrisknytena och svampen också, sen lägger jag på allt på plankan när moset är klart. Voila!

Vill man inte ha kött på sin planka så har jag recept på en suuuupergod laxplanka HÄR.

 

KRAM

 1. Dear Victoria,
  if you cal this a meal not looking it’s best well.. It is looking absolutely delicious and beautiful! Wish I knew how to style food that well. I believe good looking food adds to your appetite.

  It could be a great post for you to make if you would like.

  http://potsofsmiles.blogspot.co.uk/
  xxxx

  ps: looking forward coming back to your blog 🙂 !

 2. Här blir det hemmagjord pizza till fredagsmyset, enkelt men gott!

  Skön fredag till dig ♥

 3. Iris skriver:

  Hej! Tack för inspirerande blogg! 🙂
  Tänkte be om tips på bra och mysiga restauranger i Stockholm om du har några favoriter där? vi är ett gäng kompisar som fyller 30 och åker upp en helg. En är vegetarian, annars gillar vi det mesta ?

 4. Maggi skriver:

  Det är jättegott att byta ut tomaten mot en champinjon , lägg den upponer fyll den med vitlökssmör .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..