Torsk a la Jansson

jan2

 

 

Hej hej

 

Gillar ni Janssons frestelse? Jag ääääälskar den smaken, magiskt! Ingen högtid utan Jansson. Men vill man åt smaken men i en annan maträtt så måste jag tipsa om denna torskrätt som smakar som en knäckig god jansson. Såå himla gott, testa i påsk!

 

Torsk a la Jansson

4 port:
ca 600 g torsk
4 dl grädde
1 liten burk anjovis
ströbröd
smör
salt & vitpeppar

Smörj en form och lägg i fisken. Salta & peppra. Finhacka anjovisen och bred hacket över fisken. Koka upp grädde och anjovisspad i en kastrull. Låt puttra ca 10 min så det tjocknar något. Smaka av med salt & peppar. Häll såsen över fisken.

jan1

Strö över ströbröd på torsken och hyla över smör. In i ugnen, 200 C, ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått lite fin färg.

Servera med pressad potatis, kokta grönsaker och en god sallad.

jan3

Mmmmmmm!

 

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..