Mera påskmat och hälsohelg

DSC_9562

 

 

Hej hej

 

Nyss hemkommen från mammas goda påskmiddag hemma hos mina föräldrar. Var så mätta så vi la oss i gästrummet i några timmar innan vi orkade åka hem haha, men det hindrar mig visst inte från att bulla upp med chips & dipp och kopiösa mängder fanta nu framför tv:n. En riktig ätar-högtid det här! Men då blir man bara desto mer laddad att ta tag i formen igen sen, på måndag startar jag ju om med BBG v 1, ska bli sååå skönt. Sen har jag en annan kul grej inplanerad, 23-24/4  är det nämligen Workout Wellness Weekend på Falkenberg Strandbad så då ska jag och Åse dit och njuta av träningspass, matlagningsklasser, föreläsningar, spa, yoga, middag och andra happenings – ska bli sååå kul! (HÄR kan man fortfarande anmäla sig t.o.m tisdag 29/3)

 

DSC_9569
DSC_9576
DSC_9568
DSC_9582
DSC_9565
DSC_9592

 

Gjorde en varaint på min Skagencheesecake fast med kallrökt lax i stället eftersom min pappa inte tål skaldjur. Blev faktiskt riktigt gott det med, tips tips.

 

DSC_9559

 

Laxcheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
200 g kallrökt lax
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
1 skiva varmrökt lax

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Spar en skiva lax till garnering och hacka resten fint. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med en laxros.

 

KRAM

 1. Härligt när man kan äta så mycket och är på ”hemmaplan”, då är det liksom ingen som höjer på ögonbrynen när man landar i soffan och bara jäser ut:)

  Hoppas veckan blir fin,
  kramar

 2. Jag tycker inte om skaldjur så jag bytte ut dem mot kallrökt lax på en gång jag testade denna (flera år sedan) och jag kan verkligen få cravings på den 🙂 så god! Du är grymt duktig, har testat massor av dina recept och aldrig varit missnöjd 🙂

 3. Kul att ni ska till WoW! Jag åker också dit med min syster och arbetskamrat, är så taggade och ser verkligen fram emot det!
  Tror verkligen det blir ett härligt event! Har följt din blogg och träning med bbg, har du följt både tränings och matprogrammet? Är det träning (28min) per dag? Lite sugen på att testa men jag har löppass 1 ggr/v och tabattaträning 2 ggr/v… Ha en fin dag och må solen lysa och ge oss lite värme och hopp om mer vår!

  1. Vad kul!! Jag kör inte matprogrammet, bara träning. Det är 3 x 28 min styrkepass i veckan (och några LISS-pass, tex en PW men där kan man ju stoppa in lite vad man vill) Kram och ha en fin dag!!

 4. AK skriver:

  Va bra att du provat att göra en ny variant av din cheescake som du skriver så mycket gott om, jag önskar att jag skulle kunna göra eller framför allt äta men jag tål inte heller skaldjur så den går ju tyvärr bort direkt på grund av det. Men den här ska jag komma ihåg att försöka ge mig på, till midsommar kanske 🙂 Ha en fortsatt fin påsk!
  Kram

 5. Glad påsk, mumsigt det ser ut! Får jag fråga var Olivias kavaj kommer ifrån? Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..