ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta piemontese – oxfilépasta

/

Hej hej!

Pasta är ju alltid gott och kan göras lite festligare med goda råvaror. Denna oxfilésås är supergod, gör gärna såsen i förväg om ni har ont om tid. Då har ni en snabblagad middag, bara värm på såsen medan pastan kokar och blanda samman sedan. Tadaa.

Pasta piemontese
4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. Och servera gärna vitlöksbröd och tapenade till, det fick man alltid på restaurangen i våra kvarter i Sthlm där vi brukade köpa den här rätten på fredagar 🙂

KRAM

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00