Weekend i PARIS

 

Hej!

Laddade upp bilder från min lilla kamera och insåg att jag inte tömt den på länge, jag har ju inte visat er bilderna och tipsen från Paris!!? Kom ju av mig lite där kan man säga då vi befann oss mitt i dramat och terrorattacken.

Vi kom fram på torsdagkväll och hade ett underbart dygn innan allt brakade loss. Efter det stängde Paris ner och vi beordrades hålla oss inomhus tills vi äntligen kunde få åka hem på söndagen.

 

DSC05530
DSC05532

 

Mötte upp Åse & Daniel på Arlanda över en obligatorisk räkmacka. Älskar känslan av att åka från Arlanda, förväntningarna och pirret! Hade ett presentkort hos Apollo som skulle gå ut snart så vi bjöd de fina vännerna på en resa till Paris. Den blev ju inte riktigt som vi tänkt oss men vi hade det verkligen toppen först så vi har många fina minnen också!

Vi bodde på Pax Opera, ett litet hotell i Montmartre med små rum men fräscht och rätt charmigt med trevlig personal och låg bra till med gångavstånd till allt.

 

DSC05552
DSC05578

 

Första kvällen såg vi oss mest omkring i krokarna (kom fram sent) och slank in på ett hak på hörnet av gatan där vi bodde. Maten såg inte mycket ut för världen men detta var den gooooodaste löksoppa jag nånsin ätit!! Franska köket över lag är precis i min smak!!! Sååå mkt gott vi åt under helgen. Stora goda köttbitar av fin kvalité, pommes och bearnaisesås, soppor, desserter och bakverk, mums! Hann ju av rådande omständigheter inte äta hälften så mkt som vi hade tänkt så jag har många restauranger kvar på listan jag vill testa.

 

DSC05583
DSC05558
DSC05555
DSC05568

 

Vi åt frukost ute och fick tips av vår vän Frida som bott i Paris om Le Pain Quotidien (ekologiskt) och såå mysigt och gott det var!

 

DSC05596
DSC05599
DSC05601
DSC05603
DSC05607

 

Hittade ett så smarrigt crepperi där vi åt brunch, vilka våfflor mm! Och koffeinfritt kaffe – älskar att man kan få det i princip var som helst utomlands (men i Sverige kan man inte ens få det på snabbmatskedjorna, de flesta caféer och hotellfrukostar, morr)

 

DSC05818
DSC05812
DSC05815

 

Resten av tiden strosade vi mest runt. Njöt av det milda sköna vädret i november (!) och stannade till på uteserveringar och njöt av bubbel/öl och myllret av folk.

 

DSC05587
DSC05589
DSC05624
DSC05628
DSC05633
DSC05642
DSC05647
DSC05644

 

Om ni kikar noga på bilden ovanför så ser ni Eiffeltornet i bakgrunden? Det var allt vi såg av det. Hade tänkt ta sevärdheterna på lördagen.. 🙁

 

DSC05666
DSC05671
DSC05676
DSC05682
DSC05683
DSC05693

 

Hade kollat upp en del restauranger hemifrån och Brasserie LIPP var en av dem. Kända för sin oxfilé med bea så den fick det bli. Grymt gott, såsen var maaaagisk! Tror Micke bokstavligt talat slickade ur skålen. Provade även desserterna som var deras två storsäljare men nja.. Sponge i sprit var inte riktigt min grej. Satt där i flera timmar och bara åt och åt och pratade och sen kilade jag och Åse över till Louis vuitton snett över gatan. (Min rosa halsduk i förra inlägget gömde sig i min påse, julklapp från pappa <3)

 

DSC05700
DSC05701

 

Vi gick och gick och gick (älskar att i storstäder) och varvade shopping med uteserveringar och pubar, hamnade tex på ett ställe där ett gäng från Jamaica spelade Tomas Ledin låtar utan att kunna ett ord svenska, kikade på julskyltningen och hade det bara toppen.

 

DSC05727
DSC05714
DSC05824
DSC05827
DSC05831
DSC05838
DSC05728
DSC05731
 
DSC05748
DSC05765

 

På kvällen åt vi middag på Chez George. Efter många om och men (omöjligt att tyda menyn nämligen haha) åt jag en fantastisk krämig lax med spenat och provade deras dessert de är kända för och den var minsann mer i min smak. Ett hav av chokladsås och eclairs med glass 🙂

 

DSC05777
DSC05785
DSC05790
DSC05808

 

Medan vi satt där började folk bli oroliga och polisbilar vina förbi och män i västar rusa omkring utanför fönstrena.. Bara några hundra meter från vår restaurang hade attackerna skett, ett område vi precis strosat igenom på väg mot vår restaurang.

Hoppas verkligen vi kommer åka tillbaka en dag och se och uppleva mer av detta vackra Paris!

Men nu ska jag packa för en helt annan slags weekend, Micke ska nämligen ta med mig på en surprise (min födelsedagspresent) och jag har ingen aning om vad han hittat på. Har bara order om att stå klar med packad väska innehållandes lite allt möjligt när han kommer hem från jobbet. Weeee så spännande!

KRAM

 1. Skulle du rekommendera hotellet Pax Opera, om ja vilken typ av rum hade ni bokat?

 2. Fin blus! Var är den köpt?

 3. Barbro skriver:

  Vad spännande med överraskning.
  Ha nu en bra helg.
  Kram

 4. Ida skriver:

  Haha! Så roligt med maten i Paris just, apropå löksoppan. När vi var där i våras hade jag planerat in en köttrestaurang som fått bra betyg på nätet. Tänkte äta fransk entrecote! Tallriken kommer in med en köttbit på potatismos, brynt lök och skysås. Alltså 4 nyanser av brunt, typ. Blev SÅ besviken… MEN det visar sig vara den gooodaste bit kött vi ätit. Enkelt, visst, men sån kvalitet på det. Helt galet gott allting!

 5. Vilka härliga dagar ni hade tills allt det hemska hände. Och tack och lov att inget hände er, ni var ju inte så långt ifrån. Så fantastiskt mycket god mat ni åt och vilka efterrätter, mums! Hoppas att en dag kunna resa till Paris och få uppleva staden. Den fina grå ponchon du har på dig, är den från Davida, med guldknappar på sidan?

  1. Tack! Ponchon på bilderna är från MQ! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..