ANNONS

Festlig skaldjurspasta och magisk citronglass

/

DSC_1249

Hej freeeedag och alla fina bloggisar!

Mår ni bra?? Det gör jag!!!

Sitter på tåget på väg mot Falkenberg och har några timmar på mig. Tänkte spendera dem med att plöja Game of Thrones 🙂  Laddat upp med favoritsnacksen (wasabicashews, bara hittat dem på tågstationens Pressbyrå i Örebro än så länge) och ska precis börja på säsong 4. Säsong 3 slutade högst oväntat kan man säga, blev riktigt sur. Men det är lite av jargongen i den serien, folk ryker titt som tätt för att inte avslöja för mycket om nån mot förmodan inte sett serien än.

Såg ni önskade ett fredagsinlägg så först ett sådant!

Tänkte tipsa er om en uuuurgod skaldjurspasta jag svängde ihop häromdagen. Ni måste testa!!! Och en helt magisk glass till dessert, den måste ni också testa. Måste!

DSC_1220

Festlig skaldjurspasta

1 burk smaksatt creme fraiche saffran & tomat
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
2 krm socker
salt & vitpeppar
Santa Maria seafood& fish krydda
5 soltorkade tomater (gärna Ridderheims)
2 schalottenlökar
400 g färsk lax
300 g färska räkor
1 msk skaldjursfond

Finhacka löken och strimla soltorkade tomater. Fräs i smör i en gryta tills löken blivit glansig. Häll på creme fraiche, grädde, vin, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av rikligt med Santa Maria seafood & fish kryddan. Skär laxen i kuber och skala räkorna. Lägg i laxen och låt sjuda ca 3 min. Ta kastrullen av plattan och vänd ner räkorna. Servera med nykokt pasta, sluuuurp! En citronklyfta och lite finriven parmesan också är pricken över i:et.

(Resterna är goda att servera till ris/blomkålsris om man vill variera sig lite. Hittar ni inte färsk fisk & skaldjur funkar såklart fryst men det blir alltid snäppet godare med färska!)

DSC_1210
DSC_1211
DSC_1244
DSC_1252

Lite gult tema på den här middagen 🙂 Desserten är nämligen en krämig citronglass med citronsås. Testade att göra glass på kondenserad mjölk och det var både det enklaste och gooodaste glassreceptet jag testat hittills. Ingen glassmaskin eller isig glass eller en massa ingredienser.

DSC_0379-2

Citronglass på kondenserad mjölk

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 citroner skal + saft

Vispa grädden lättvispad (inte för hård). Blanda ner den kondenserade mjölken. Blanda ner rivet citronskal och pressad citronsaft i smeten. Häll glassen i en burk med lock och ställ i frysen (minst 4 h).

DSC_0351-2

Citronsås

1 dl Lemon curd
4 msk Limoncello

Blanda samman till en sås.

Ta fram glassen en stund innan den ska ätas så den mjuknar lite. Servera med citronsåsen. Tadaaa.

DSC_0389-2

DSC_0392

Sååå himla gott så detta tycker jag ska bli menyn i helgen hos er 🙂 Ok?

I packningen ligger allt från träningskläder, dinnerdresses och paraply till bikinis. Hittade en ny blommig bikini (Kappahl). Uppdaterade underklädeslådan lite också 🙂 (Triumph) Nu när jag tänker efter glömde jag nog den bikinin??

DSC_1261
DSC_1264

Lite nytt i köket också som jag nog inte visat er? Pappa och jag var upp till Sthlm häromdan och på Mood-gallerian hittade vi en Royal Copenhagen winebar! Meed försäljning också, så där köpte jag lite fina servetter och ljus. Barnen fick nya muggar (House of Design) i Melamin med sin bokstav på. Och ”&-tecknet” måste jag tipsa om, det är från H&M home och är en kapsylöppnare, fint budgettips!

DSC_0397
DSC_0398
DSC_0406

Nä nu tickar timmarna på här (segt att ladda upp bilder ombord) så nu ska jag stänga ner bloggen och luta mig tillbaka framför GoT en stund innan det är dags att byta tåg.

Önskar er en fantastisk härlig sprudlande underbar fredag!!!!

KRAM

Pssst) är ni shoppingsugna så ger koden 335721 100 kr rabatt vid köp för minst 500 kr HÄR (gäller även externa varumärken), koden 335453 ger 20 % rabatt på skor (inkl varumärken) HÄR och koden 335923 ger 25 % på din beställning (ej varor märkta ej rabatt) HÄR. WOOP!

(adlinks)

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00