Kladdkakeglass

DSC_1520

 

 

Hej hej

 

Det absolut godaste i värmeböljan? G L A S S !! Satt och letade på tips efter smaksättning på den goda kondenserademjölk-glassen och hittade detta tips på kladdkakeglass här och det var verkligen löjligt gott!! Godaste glassen min man nånsin ätit hälsar han. Ni måste testa detta!!

 

Kladdkaksglass

Valfri mängd kladdkaka i små bitar (ca 1×1 cm)
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
150 gram valfri choklad
Ohoj chokladsås

Skär kladdkakan i bitar om ca 1×1 cm.

Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa grädden fluffig men inte för hård. Vänd varsamt ner den kondenserade mjölken. Vänd till sist ner den smälta chokladen och blanda till en jämn och slät smet. Vänd ner kladdkaksbitar och häll upp smeten i en avlång bakform klädd med plastfolie. Toppa med lite fler kladdkaksbitar och ringla över Ohoy chokladsås. Täck med plastfolie och ställ i frysen till den är genomfrusen. Ta ut en stund innan servering.

 

DSC_1495-2
DSC_1499
DSC_1523
DSC_1524

 

Helt maaaagiskt god!!!! Gör den här nu. Bums.

KRAM

 1. Hejsan!
  Tänkte testa denna glass. Vi i familjen älskar glass o kladdkaka 😍 Så denna blir ju toppen i helgen 👍
  Måste jag ha plastfolie i formen? Räcker det inte med plastfolie.. att täcka formen 🤔

  1. Nej det behövs inte. Det är mer om du vill stjälpa upp hela på fat sen! Kram

 2. Camilla skriver:

  Säkert dum fråga men frågar ändå 🙂 Ska den kondenserade mjölken kokas eller hällas i så som den är?
  Lär mig aldrig skillnaden mellan dessa kondenserade sakerna 🙂

 3. Camilla skriver:

  Jag stämmer in med din make i hyllningarna till denna glass!! Fantastiskt god!! Jag bakade kladdkaka i långpanna till sonens 3-årskalas i somras. Hade en hel del små kladdkakebitar kvar så det passade mig perfekt att testa detta recept. ? Har gjort glass med kondenserad mjölk tidigare och vet att det blir goda glassar. Har bl a gjort med dulce de leche, jordgubbar och rabarber. Alla tre blev goda på sitt sätt… Men jag älskar ju choklad och kladdkaka och glassar med kakdeg i så den här får högsta betyg från Kalmar! ??

 4. Andrea skriver:

  Tack för ditt svar. Såg sen på Ica att det stod karamelliserad mjölk på ena burken o kondenserad mjölk på andra. Såg även att det fanns sötad kondenserad mjölk med chokladsmak. Undra om den är god att ha i glassen….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..