Sebastians nya rum

DSC_3187

 

 

Hej hej

 

Nu ska ni få kika in till Sebbe och hans nya rum! Han fick en makeover av rummet i födelsedagspresent och gissa om det var en taggad nyfiken 5-åring som öppnade dörren på morgonen. Han blev såååå nöjd!! 

Innan vi började makovern såg det ut så HÄR. Det är ett ganska litet rum (ca 9 kvm) och var ganska trångt med en mix av ärvda saker, ganska mörkt och ingen direkt röd tråd och blev lätt stökigt.

 

DSC_3197

 

Vi la in en heltäckningsmatta i ljus greige (Bauhaus, fann en stor stuvbit billigt!), långa gardiner i ljust gråturkos (lånat från vårt rum, Hemtex), en stringhylla med skrivbord som vi satte ganska högt så han har utsikt ut ordentligt när han sitter där med en hög stol (Ikea, gammal vi hade intvöttstugan). Skrivbordslampa i guld (Ikea) och discolampa (sen tidigare, foten Ellos HÄR, lampa Rusta). Vita lådor med guld för förvaring (lagerhaus). Magnettavla i form av ett moln (Sne Design) och papperskorg i turkost (Åhléns, gammal).

 

DSC_3191
DSC_3222
DSC_3227
 
DSC_3215

 

Sängen fick en mörkgrå sängkappa (HÄR) och ljusgrå stoppad sänggavel (för 90-säng, HÄR) och kuddar i grå nyanser (H&M home).

 

DSC_3244

 

Över sängen hänger en luftballong (speldosa, HÄR) och bredvid står ett nattygsbord (Ikea) med knopp (Åhléns) och pixibokshållare. Sänglampan i mässing/marmor/svart (HÄR) och taklampa med spottar i mässing (HÄR). Tapeten med elefanter älskar jag (HÄR), de andra väggarna målades vita och dörren fick tavelfärg. Krok i turkost (Åhléns).

 

DSC_3254
DSC_3260
DSC_3266
DSC_3262
DSC_3242
DSC_3268
DSC_3246
DSC_3286
 
DSC_3214
DSC_3292
DSC_3256
DSC_3202
DSC_3209

 

Garderobsdörrarna byttes ut till spegeldörrar och rejäl inredning för att gömma alla leksaker och hålla ordning (Ikea) och under sängen finns ytterligare förvaring.

 

DSC_3280
 
DSC_3229

 

 

Fladdermuslampa (gammal från Ellos), en grå förvaringssäck för gosedjur (Elodie details HÄR), nätt förvaringsskåp (älskar detta!) i trä (HÄR) med grå och vita lådor (de vita har inte kommit upp än). Tv:n är vår gamla han fått ta över. På golvet sötaste lampan Mr Maria Brown (present från mormor & morfar). Och på väggen en stor canvas med världskarta – go find yorself. (Favoritdekor) Som jag egentligen tänkte ha i allrummet men han tyckte den var sååå cool så den fick hänga här för nu!

 

 

 

DSC_3200
 
DSC_3199
DSC_3237
DSC_3239
DSC_3241
DSC_3236
DSC_3190

 

Supernöjd kille som bor här! 

Ombonat, mjukt, ljust och mysigt med mycket förvaring och lättstädat samtidigt som det är bra yta för lek och pyssel. Och färgskalan har han valt själv, han är inte mkt för färg utan svart och grått ska det va 😉 (färgglatt så det räcker blir det ju när alla leksaker åker fram) 

Har jag missat något får ni fråga 🙂

KRAM

 

 

(Innehåller adlinks)

 

 1. Camilla skriver:

  Hej vart är de fina skåpet köpt? Länken funkade inte 🙁 så bra skåp för alla barnens spel !

 2. Hej,
  Har gått och blivit kär i den här tapeten. Länken du givit fungerar inte längre. Kommer du ihåg vart du köpte den eller snarare kanske vilken tillverkare.

  Superduperfint rum iaf! Kram

 3. Emi skriver:

  Hej! Letar garderobinspiration till 5,5 årige sonen och hittade detta inlägg från något år sedan. Ett sådant superfint rum! Är det en djup garderob som döljer sig bakom spegeldörrarna? Är i valet och kvalet mellan djup/icke djup garderob. Men en djup kanske man kan växa i bättre tänker jag… 🙂 kram

 4. Kommer ni ihåg vad heltäckningsmattan hette? Är den mjuk? Mvh Elisabeth Enholm

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..