ANNONS

Ska vi prata om reklam??

/

Godmorgon

I bland blir jag riktigt less på er 🙂 Nej inte på alla men det är några få som envisas med att älta och gnälla i forum så ni blir blå om det här med reklam och samarbeten i bloggar (min och andras). Och jag förstår inte riktigt vad problemet är. Vi som driver våra bloggar som våra företag måste ju tjäna pengar precis som ni gör på ert jobb (för ni är väl inte såå många som har möjlighet att jobba heltid gratis?) Det gör man genom reklam i form av annonser på bloggen, samarbeten med företag (som man gillar) där man lyfter fram deras produkter och visar eller provsmakar eller vad det nu rör sig om och affiliateprogram (som fungerar så att man får en viss % i provision).

Är en produkt visad eller provlagad i samarbete med något företag så står det att det är ett samarbete. Det gör jag med alla betalda samarbeten. Och jag betalar skatt osv på varenda tjänad krona, samarbeten och affiliate (mkt gnäll om att anmäla bloggar till skatteverket osv, suck). Affiliate är ju inte ett betalt samarbete utan går ut på att man tex visar produktbilder från någons sida och länkar till dem alt om man beställt något själv så gör man en affiliatelänk till produkten man visar (och följer man den länken till produkten och handlar så bloggaren en viss % i provision, självklart betalas skatt och avgifter på det). De inläggen innehåller alltså en ”annonslänk”, det är inget uttalat samarbete eller sponsrat inlägg som vanliga samarbeten, de flesta märker inte ut detta på något vis men jag brukar skriva att det är adlinks efter länken eller sist i inlägget. Jag är ju inte på något vis ute efter att lura er??? Gillar ni en produkt jag visar och vill köpa den så gör ni det, gillar ni inte så är det ju ingen som tvingar er, det är ju ett TIPS bara. Samma med rabattkoder och erbjudanden. Använd dem bara om ni vill.

Men då är det det här med gnället över att bloggare tjänar pengar. I forumen skriver ni att ni minsann aaaaldrig skulle klicka på en länk så jag/bloggaren får något betalt osv osv. Men varför?? Det kostar ju ingenting att läsa en blogg och kostar ingenting att klicka på bloggens länkar. Varför vara så missunnsam? De bloggare jag följer och läser är ju sådana jag gillar, jag gillar deras recept/smak/stil vad de nu skriver om, uppskattar tiden de lägger ner och när de letat fram tips på sånt vi läsare kanske gillar så klickar jag gladeligen den vägen när jag hittat nåt så bloggaren ev får lön för mödan de lagt ner (och enkelt för mig är det ju, jag kommer direkt till inköpsstället och slipper leta) och det kostar mig ingenting!! Och gillar jag inte produkterna så klickar jag inte, eller skrollar bara förbi inlägget om det inte intresserar mig, precis som jag gör i en tidning, vissa sidor skummas bara förbi. En bloggare med 10-tusentals läsare kan ju inte skriva inlägg som faller varje separat läsare helt i smaken. Och gillar man inte bloggen alls – så sluta läs då!!!!!

Nåväl om något är otydligt och ni ligger vakna om nätterna (eller känner att ni måste spy galla i forum runt om) så kan ni väl tipsa mig istället om hur ni skulle vilja ha det uppmärkt för att slippa det? Jag försöker på inget sätt lura någon, jag älskar mitt jobb och min blogg (och er!) och kommer fortsätta göra samarbeten och ha annonser så jag kan hålla mig flytande och tjäna pengar på mitt arbete, precis som jag unnar alla andra att göra på sina jobb och det tror jag nog de flesta unnar mig också.

Ha en fin dag!

KRAM!

194
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00