ANNONS

Friterad camembert

/

DSC_0940

Hej hej

Hoppas ni haft en skön dag oavsett väder 🙂 Tänkte tipsa om en av mina absoluta favoritdesserter. Friterad camembert! (De färdigpanerade man kan köpa i kyldisken går inte att jämföra med hemmagjorda, de smakar gummi).

Försökte göra detta i kastrull en gång när jag ganska nyligen flyttat hemifrån (kunde inte laga mat alls på den tiden men älskade denna rätt redan då ;)) Det hela slutade med eldsvåda, fick lägga nytt golv i köket och måla om taket. Sen friterade jag inget på typ 10 år förrän jag köpte en fritös.

(Tips! kasta inte vatten på en kastrull med brinnande olja – lärde mig det den hårda vägen ;))

DSC_0931

Den här sorten tycker jag är bra att fritera. Man kan ju dela den på två men jag äter en hel utan problem, beror väl på hur ost-tokig man är 🙂

Friterad camembert

1 liten rund camembert
1 dl vatten
1 dl mjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd

Skär osten i 2 bitar (eller behåll den hel). Lägg de övriga ingredienserna i varsin skål. Börja med att doppa osten i vatten, sen i mjöl, sen uppvispat ägg och tillsist ströbröd. Se till så varje lager täcker ordentligt så det inte blir hål där osten flyter ut. Fritera sedan i ca 180 C, 3 minuter.

DSC_0929
DSC_0933

Servera med hjortronsylt och fiterad persilja.

DSC_0945

Yummi!

KRAM

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00