Friterad camembert

DSC_0940

 

 

Hej hej

 

Hoppas ni haft en skön dag oavsett väder 🙂 Tänkte tipsa om en av mina absoluta favoritdesserter. Friterad camembert! (De färdigpanerade man kan köpa i kyldisken går inte att jämföra med hemmagjorda, de smakar gummi).

Försökte göra detta i kastrull en gång när jag ganska nyligen flyttat hemifrån (kunde inte laga mat alls på den tiden men älskade denna rätt redan då ;)) Det hela slutade med eldsvåda, fick lägga nytt golv i köket och måla om taket. Sen friterade jag inget på typ 10 år förrän jag köpte en fritös.

(Tips! kasta inte vatten på en kastrull med brinnande olja – lärde mig det den hårda vägen ;))

 

DSC_0931

 

Den här sorten tycker jag är bra att fritera. Man kan ju dela den på två men jag äter en hel utan problem, beror väl på hur ost-tokig man är 🙂

 

Friterad camembert

1 liten rund camembert
1 dl vatten
1 dl mjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd

Skär osten i 2 bitar (eller behåll den hel). Lägg de övriga ingredienserna i varsin skål. Börja med att doppa osten i vatten, sen i mjöl, sen uppvispat ägg och tillsist ströbröd. Se till så varje lager täcker ordentligt så det inte blir hål där osten flyter ut. Fritera sedan i ca 180 C, 3 minuter.

DSC_0929
DSC_0933

 

 

Servera med hjortronsylt och fiterad persilja.

 

 

DSC_0945

 

Yummi!

 

KRAM

  1. Tycker inte om söta desserter, men den här!!! +++++ av +++++

  2. ullie skriver:

    säger som du yummi ! värt att testa har bara ätit såna du nämnde färdiga eller va man säger

    fin torsdag kram

  3. Först ”Ingeborgs sallad” och nu detta… Säger bara sluuuta. Camembert med hjortron, klassiker som håller alla dagar i veckan. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..