ANNONS

Mudcake med salted caramel popcorn – yay!

/

DSC_3811

Hej hej!

Hoppas ni haft en finfin dag, det har jag. Trots att regnet vräkt ner halva dagen, vi har varit runt och handlat växter och fortsatt gräva och plantera och rensa hela dagen lång. kastade just av mig handskarna och gick och in och la barnen medan Micke åkte i väg för att köpa söndagspizzan – sällan varit så efterlängtad.

DSC_3823

Fick hjälp av våra föräldrar i dag med, passade på att bjuda hem dem hit på morsdagsfirande istället för att åka runt. Bjöd bla på Mudcake med salted karamell popcorn på – vilken läcker tårta!! Och så otippat gott. Hittade tipset hos Catarina König (vinnaren av Mästerkock), gjorde min vanliga mudcake men la till hennes topping med karamelliserade popcorn – slurp!

Mudcake med salted caramel popcorn

kaka:

4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
200 g smör

salta kolapopcorn:

1 1⁄2 dl vispgrädde
2 1⁄2 dl strösocker
100 g kallt smör, i tärningar
1⁄2 tsk flingsalt
100 g popcorn, 1 påse eller 2 dl opoppade popcorn

Vispa äggen och sockret poröst. Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme. Blanda ner chokladröran i smeten. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten och grädda i 225 C 15 min. Kakan ska vara ordentligt kladdig så ha inte inne den för länge!!! Låt svalna.

Värm upp grädden på svag värme i en kastrull. Det ska inte koka. Mät upp sockret i en annan kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar smälta kring kanterna. Rör försiktigt tills allt socker har smält och fått en gyllenbrun färg. Tillsätt smöret i det smälta sockret och rör om tills smöret har smält. Tillsätt sedan försiktigt den varma grädden, lite i taget, och rör tills blandningen är helt slät. Tillsätt saltet och smaka av.

Poppa popcornen i micron enligt anvisningarna. Häll ut popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över cirka 1–1 1⁄2 deciliter kolasås och blanda om med händerna så att alla popcorn täcks. Ställ in i ugnen, 150 C, och låt stå i cirka 15 minuter.

Garnera tårtan med alla popcorn. Ringla över resterande kolasås och servera tillsammans med lättvispad grädde.

DSC_3819
DSC_3822
DSC_3833
DSC_3829
DSC_3815
DSC_3813

Nu blir det film och pizzaaaaaa!

KRAM

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00