Mudcake med salted caramel popcorn – yay!

DSC_3811

 

 

Hej hej!

 

Hoppas ni haft en finfin dag, det har jag. Trots att regnet vräkt ner halva dagen, vi har varit runt och handlat växter och fortsatt gräva och plantera och rensa hela dagen lång. kastade just av mig handskarna och gick och in och la barnen medan Micke åkte i väg för att köpa söndagspizzan – sällan varit så efterlängtad.

 

DSC_3823

 

Fick hjälp av våra föräldrar i dag med, passade på att bjuda hem dem hit på morsdagsfirande istället för att åka runt. Bjöd bla på Mudcake med salted karamell popcorn på – vilken läcker tårta!! Och så otippat gott. Hittade tipset hos Catarina König (vinnaren av Mästerkock), gjorde min vanliga mudcake men la till hennes topping med karamelliserade popcorn – slurp!

Mudcake med salted caramel popcorn

kaka:

4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
200 g smör

salta kolapopcorn:

1 1⁄2 dl vispgrädde
2 1⁄2 dl strösocker
100 g kallt smör, i tärningar
1⁄2 tsk flingsalt
100 g popcorn, 1 påse eller 2 dl opoppade popcorn

Vispa äggen och sockret poröst. Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme. Blanda ner chokladröran i smeten. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten och grädda i 225 C 15 min. Kakan ska vara ordentligt kladdig så ha inte inne den för länge!!! Låt svalna.

Värm upp grädden på svag värme i en kastrull. Det ska inte koka. Mät upp sockret i en annan kastrull och värm på medelhög värme tills det börjar smälta kring kanterna. Rör försiktigt tills allt socker har smält och fått en gyllenbrun färg. Tillsätt smöret i det smälta sockret och rör om tills smöret har smält. Tillsätt sedan försiktigt den varma grädden, lite i taget, och rör tills blandningen är helt slät. Tillsätt saltet och smaka av.

Poppa popcornen i micron enligt anvisningarna. Häll ut popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över cirka 1–1 1⁄2 deciliter kolasås och blanda om med händerna så att alla popcorn täcks. Ställ in i ugnen, 150 C, och låt stå i cirka 15 minuter.

Garnera tårtan med alla popcorn. Ringla över resterande kolasås och servera tillsammans med lättvispad grädde.

 

DSC_3819
DSC_3822
DSC_3833
DSC_3829
DSC_3815
DSC_3813

 

Nu blir det film och pizzaaaaaa!

KRAM

 1. Hej!
  Mudcake ser fantastiskt god ut! Vad tror du om förberedelser kan man göra kakan dagen innan och fixa popcornen samma dag som servering?
  Eller vad tror du om popcornenen? Tack!

 2. Annika skriver:

  Fjuttihelvete vad god den ser ut!!

 3. Jenny skriver:

  Perfekt att samla mammorna, än att åka runt… Det har vi gjort 🙂 vilken trevlig rabattkort du hade idag. Jag passade på att nyttja den till min egen morsdagspresent som jag fick av en son som på 38 mil bort å den andra som tycker att blommorna inte så så roliga ut på affären…
  Happy sunday

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..