Rimbobullar

DSC_8951

 

 

Godmorgon!

 

Vilken morgon! Redan varmt och skönt ute så det blir en kaffe i skuggan strax. Ska gå runt och inspektera mina planteringar och dutta med vattenkannan (fast jag måste verkligen köpa en ny sådan pronto, var har de snygga? Ikea?). Lite vuxenpoäng på det 🙂 Men först bunkra frysen med bakverk inför sommarens picknickar. En omgång Rimbobullar på G. Det är nog de aaaabsolut godaste bullarna jag vet.

 

DSC_8953
DSC_8954
DSC_8956

 

Rimbobullar

ca 20-25 bullar

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
uppvispat ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter, 250 C. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

(så HÄR ser de ut när de är klara)

KRAM

  1. Linda skriver:

    Kannorna från Garden Glory är fina och verkar vara den senaste ”ska-ha-prylen-i-alla-hem”. Har sett att några bloggerskor nyligen fått den i gåva, så har du tur får du den snart också. 🙂
    Jag önskar att jag hade liiite av din energi att baka och fixa hemma. De där bullarna verkar väldigt smarriga!!

  2. Ser gott ut :)! En undran. Jag och mina barn kommer sova 1 natt i Örebro på väg mot skaras sommarland. Har du något tips :)?

    Kram

  3. Dessa bullar är jag uppvuxen med, med tanke på att jag kommer från Rimbo:) Min farmor var en mästare på att baka Rimbo-bullar:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..