Asiatiska vårrullar i solnedgången

DSC_3963

Iskallt vitt riesling en sommarkväll – svårslaget! (mkt gott var detta, lägger på minnet)

 

 

Hej hej

 

Aaaa men vilken kväll vi hade i Örebro i går. Så varmt och skönt och vindstilla! Var hem till Pauline på tjejmiddag och satt ute hela kvällen, underbart! Bjöds på så sommarfräch och KUL mat, asiatiska vårrullar. Aldrig ätit förut! Tycker de ser lite läbbiga ut, haha. Men så gott och fräscht det var! Och kul att plocka med. Perfekt för varma sommarmiddagar.

 

DSC_3937
DSC_3938
DSC_3940
DSC_3935
DSC_3944
DSC_3949
DSC_3951
DSC_3961
DSC_3948

 

Mina blev väl kanske inte så snygga haha, får öva lite på det där. Man doppar runda rispapper i vatten ca 10 sek sen fyller man dem med kalla tillbehör som tex strimlad morot, gurka, sallad, groddar, koriander och marinerad kyckling eller lax eller räkor och en klick glasnudlar, rullar i hop till en vårrulle och dippar i olika såser. Vi hade en sweetchili och en hoisinsås med jordnätter och lime i. Supergott och roligt!

 

DSC_3964
DSC_3966

 

Till dessert en paj med hallon, rabarber och vit choklad med vaniljvisp (jag har något liknande recept HÄR). Jag smakade inte 🙂 Det var ju fortfarande maj och jag gav mig tusan på att avstå alla desserter, snask och sötsaker under maj och det gick över förväntan! Blev av med sockersuget och den där känslan av att vara sugen på något efter maten hela tiden vilket var väldigt skönt. Men nu är det juni och sommar och då blir det inga restriktioner här, njuter av det jag är sugen på så kanske det får bli sockerfritt i höst igen, vi får se. I kväll blir det jordens största glass med extra allt till dessert 🙂

 

KRAM

 1. Lotta skriver:

  Detta gjorde vi (efter ditt tips) i helgen och det var SÅÅÅ gott. Min son, 7 år, åt 4 rullar och tyckte det var bättre än tacos! Men du, skulle du vilja fråga om hur Hoisin-såsen gjordes? Vi doppade i bara soja, vilket var gott, men jag köpte en burk hoisin också och hu vad det smakade. Läste sedan att den var koncentrerad… Inte så smart kanske.
  Önskar dig en trevlig onsdag!

 2. Jenjo skriver:

  Till lunch serverade restaurangen på mitt jobb just asiatiska vårrullar till lunch häromdagen. De var dock veganska, men OJ så goda. Det var någon slags sesamoljasås till. Mycket goda.
  Kul att du också tipsar om det så här! 🙂
  Ha en bra dag!
  Kramar!

 3. Mysan skriver:

  Kul grej men det ser lite..eh..annorlunda ut 😉

 4. Vivi skriver:

  Åhh du kan väl be henne om receptet och lägga upp de låter gott kul och smidigt

 5. Var kommer din fina blus ifrån?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..