ANNONS

Those summer nights

/
DSC_8341

Hej hej

Sitter i bilen på väg mot Kolmården denna måndag. Tur jag tog med laptoppen för barnen har lagt beslag på min mobil, det jagas pokémons för glatta livet och en krabba har redan fångats i bilen. Nån mer med pokémonGO-feber?? I morn ska vi ta en riktig långpromenad och finkamma vårt område 🙂

I helgen var jag hem till Stina på tjejkväll med Sofia. Blev en riktigt solig varm sommarkväll i det sommarpimpade uterummet.

DSC_8352
DSC_8358
DSC_8343
DSC_8361
DSC_8366
DSC_8398

Vi bjöds på grillade räkor till förrätt (ska be om receptet!) och helstekt oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och favoriten chokladfondant med nutella och dulce de leche till dessert. Den är verkligen gaaaalet god så har ni inte testat än så måste ni göra det.

Roy Fares Chokladfondant med nutella och dulce de lecheFyllning


100 g dulce de leche


200 g nutella


flingsalt

Chokladfondant
250 g mörk choklad
250 g smör
270 g ägg, rumsvarma (4-5 st)
250 g florsocker (4 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)

Fyllning
Spritsa ut runda bollar av nutellan på bakplåtspapper och strö över flingsalt. Stoppa in i frysen minst 30 minuter. Bollen får inte vara större i diameter än formen. Ta ut och lägg på en liten klick dulce de leche och ställ tillbaka i frysen.

Chokladfondant
Smält smör i en kastrull, ta kastrullen från spisen och tillsätt den hackade chokladen och blanda ordentligt tills all choklad har smält.Knäck upp äggen i en bunke och blanda ned det smälta smöret och chokladen. Avsluta med att blanda i siktat florsocker och vetemjöl.

Klä runda formar eller ringar 6 cm i diameter 4 cm höga med en remsa bakplåtspapper på sidorna och en i botten och lägg på en bricka som får plats i frysen.

Fyll formen till strax under hälften och ställ i frysen, ta ut efter 20 minuter och lägg i en nutella- och dulceboll centrerat i formen och fyll på med lite mer fondantsmet, inte hela vägen upp, mest så att det täcker bollen.

Baka på 185 grader i 12-14 minuter beroende på storleken på ringen eller koppen. Låt stå några minuter, ta bort bakplåtspappret i botten, lägg fondanten på din tallrik och lyft bort ringen och ta bort bakplåtspappret.

DSC_8359

Vi hade i uppgift att ta med ingredienser till varsin drink. Min bestod av frusen citronslush (köpes färdig i frysdisken) och blåbärsvodka – sååå god!

DSC_8387

Sofias bidrag bestod av passionsfruktjuice + passionsfrukt + cava, också jättegott!

Nä nu ska jag nog försöka blunda lite, sov minst sagt dåligt i natt. Nån (läs Sebbe) var först uppe vid halv3 och gastade om att hans säng var för trång (??) sen somnade vi om efter en stund men 05.30 kom han in igen och väckte oss men sprang sen in till Olivia och skrek nåt osammanhängande om hans hår (what????) och sen sprang han in och la sig och somnade om igen. Vid det laget var jag klaraken och vi skulle ju ändå upp ganska tidigt för att åka i väg så jag klev upp strax efter. Börjar redan kännas zzZZZ, blir en lång dag.

Oj nu hittade Sebbe en mask i bilen, lyckan är total! 🙂 (Pokémon alltså)

KRAM

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00