Kolmården 2016

DSC09670

 

 

Hej hej!

 

Lång dag i går, vi rockade 10 h på Kolmården! Dagen bjöd på solsken och mestadels solskenshumör, ösregn, en sväng gnäll och trots, karuseller och bamses grillbuffé, djur och delfinshow, safari i linbana och många kilometer med skrinda. En fin dag 🙂

 

DSC09662
DSC09666
DSC09675
DSC09693
DSC09686
DSC09698
DSC09704
DSC09707
DSC09717
DSC09724
DSC09730
DSC09740
DSC09743
DSC09749
DSC09751
DSC09773
DSC09792

 

Jag trodde alla zebror var svart/vita? Tydligen inte, det finns visst bruna med 🙂 Att Olivia skulle våga åka stora berg och dal banan som går upp och ner trodde jag inte heller. Det gjorde hon. Inte jag 🙂

Dessutom fanns där massor med Pokémons och olika stationer och gym men de andra kollade snett på mig när jag letade Pokémons i stället för real life djur så efter lite smygspelande fick jag lägga ner 😉 Ska ge mig ut här hemma på jakt snart i stället. Olivia är redan ute på långpromenad med sin! #pokemonGO

KRAM

 1. Jenny skriver:

  Hej!
  Grillbuffén var en STOR besvikelse hos både min familj och den familjen vi åkte med! Dåligt kött, en potatissort och ”billiga” såser av usel kvalitet… Hade sett framför oss gott kött och kyckling, pommes, gratäng. Varm sås plus kalla… Hamburgaren till barnen var en torr tunn skosula med torrt bröd. Uselt! Tyvärr hade vi inte kollat innan vad dom hade… Men smaken är som baken… Annars är vi jättenöjda med vårat besök! Kram!

  1. Vi hade nog inte så höga förväntningar, i ”vanliga fall” hade jag inte varit särskilt nöjd men nu var det skönt med lite show och nåt för alla att äta och ett glas vin 🙂 Ribsen var goda! Men håller med om potatisen, lite pommes åt barnen hade jag önskat!

 2. Louise skriver:

  Usch va ledsen och besviken ja blev nu =( tycker alltid du verkat så vettig och klok. Men kanske det handlade om att du/ni inte vet hur dessa djur lider och vilket enormt djurplågeri Kolmården står för och därför valde att åka dit..? Hoppas det var okunskap och inget annat. Så många delfiner som dör där hela tiden pga de onaturliga livsförhållandena och att bo i en pool istället för havet.

  Kolmården är hårt pressade av flera djurrättsorganisationer och ja hoppas och tror att de inom en överskådlig framtid kommer att upphöra med sin verksamhet. Djurrättsalliansen skrev senast igår på sin Facebook-sida om de oerhörda missförhållanden som råder där. Snälla stötta inte versamheten!
  Och särskilt inte tillsammans med barn och visa att vi vuxna ger vårt godkännande o tycker det är okej att hålla vilda djur inspärrade mot sin vilja för att vi ska få en ”trevlig” dag på semestern.

 3. Linda skriver:

  Usch, delfinshowen borde ni ha bojkottat!
  Så fruktansvärt grymt att se dessa intelligenta djur i fågenskap. Delfiner ska endast ses i frihet och jag kan inte fatta att man betalar för att se djurplågeri av högsta grad! Trevlig dag… Jag hade gråtit… 🙁

  Alla delfiner borde släppas fria, med förberedelser så att de klarar sig i frihet. Det gör man på allt fler delfinarier numera!

 4. Zandra skriver:

  Hur var bamses grillkväll? Får barnvagn plats? Maten bra? Buffé att plocka av själv?

  1. Barnvagn får plats, det var lite som en sunwingrestaurang om du varit på nån? Helt ok mat, man tar själv, bamseshow efter maten.. Kram

   1. zandra skriver:

    Så det är med andra ord sittningar? Man ”får” sitta en viss tid? Har en 3 åring som inte gillar att sitta stilla och äta haha. Platta eller mobil fungerar inte längre. Tänkte att showen kanske gjorde att hon satt kvar men då kommer den efter maten alltså… Attan! Hur lång tid satt ni innan showen började?

 5. Malin skriver:

  Så kul med Kolmården. Vi har också tänkt åka dit i sommar. Hur är det med köer till linbanan? Vi tänkte boka tid till delfinariet för att slippa kön där. Eftersom vi bor i Skåne så blir det övernattning och jag tror två dagars inträde, men det kanske inte behövs två dagar?

  1. Vi stob längst bak i delfinkön men det tog inte lång tid att gå in ändå, däremot var kön till linbanan lång och seg och sen såg man knappt några djur under resan så det var lite slöseri med tid just denna dag. 2 dagar tror jag absolut man kan fördriva utan problem! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..