Kalasdag

DSC_8800

 

 

Hej hej soliga freeedag

 

Hade en härlig kalasdag i går, vi hängde på stranden i Läppe hela dagen – barnen badade non stop, själv doppade jag bara tårna brrrrrr. Olivia fick beställa största glassen i restaurangen och ojoj den var stor! (Bild på instagram @matplatsen, det var en hink!) Kom hem en kvart innan kalasgästerna så ni får ha överseende med strandlooken (och nån liten kalastjej testade visst allt sitt nya smink).

Det blev ett litet kalas med bara våra föräldrar i år, man vet aldrig med vår släkt – det kan vara allt från 4 till 16 som dyker upp som en surprise så det gäller att ha extra mat på lager 🙂 Olivia fick så bra presenter och var så nöjd, TACK fina ni <3

 

DSC_8788

 

Födelsedagsbarnet bjöd på favoritmaten (som är hämtmat från Sibylla men vi gjorde hemmagjord) som serverades i Olivias korvkiosk. ”Kunderna” fick välja på tunnbrödsrulle med hemlagat mos eller korv i bröd med nyfriterade vågiga pommes (godaste!) och gurkmajjo, räksallad, pommeskrydda, dillkrydda och rostad lök.

 

DSC_8806
DSC_8822
DSC_8799

 

Varmaste dagen i sommar tror jag!? Satt ute i skuggan och det var helt vindstilla, underbart! Vi slopade tårta i år och stoppade ner tomtebloss i en stor skål med marängwiss med hemlagad chokladsås – så mycket godare! (recept HÄR)

 

DSC_8823
 
DSC_8831
DSC_8835
DSC_8839
DSC_8834
 
DSC_8846
DSC_8854
DSC_8859
DSC_8863

Väldokumenterad blev hon, det instagrammades och filmades från alla håll 🙂

 

Sebbe den lille lego-galningen fick också presenter, 2 paket Lego och har suttit fastnaglad vid det sen dess. Han kan sitta och bygga vilken avancerad sats som helst, står det från 15 år på paketet så är det rena barnleken. I vanliga fall är han ett yrväder och all over the place som aldrig är still eller tyst men när det kommer till Lego då sitter han som i trans med ett tålamod som en ängel!

 

DSC_8791
DSC_8792

 

När gästerna gått hem kom Ella över på sleepover och när alla barn hamnat i säng slog vi oss ner ute i soffgruppen vid midnatt med grannarna på ett glas vin under den stjärnklara svala natten. En bättre torsdag! <3

KRAM

 1. Kickis skriver:

  Tycker Din blogg är så väldigt trevlig och fin. Så rar blandning av familj, recept, resor och inredning. Tonen är så vänlig, dessutom. Ville bara säga det!

 2. Hej!
  Fint kalas.
  Kom att tänka på när jag såg tuben med gurkmajonnäs en favorit som jag hade för många många år sedan, nästan glömt bort det.
  På mina luncher så handlade jag ofta äggburgare, så jättegott.
  Hamburgare i bröd, med vändstekt ägg och gurkmajonnäs, vattnas i munnen bara jag tänker på det.
  Måste göra det någon kväll, det var supergott.
  Ett litet tips till dig också.
  Ha en trevlig helg.
  Kram <3

   1. Ja det är det också, du måste absolut testa det!
    Kram <3

 3. Linda skriver:

  Varifrån är din klänning? Ser fin ut. Hälsn Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..