På plats i Barcelona

DSC09801

 

 

Godmorgon!

 

Hej från älskade Barcelona!! Denna stad ligger mig så varmt om hjärtat. Gillar egentligen att resa till olika ställen och upptäcka nytt men hit återkommer jag visst, det är något som drar.

Kom fram i går kväll och gick ut och åt på favvo-tapasstället Cerveceria Catalana, dit måste ni bara gå. Och där måste ni beställa de små bröden med oxfilé, de med jätteräkor, gärna en minihamburgare med söt lök, en skål med Cabraeos egg style och ett fat med pimientos de padron.  Och en kanna av valfri sangria, klassisk eller cava. Där har ni en toppklass tapasmiddag! (Sist vi var här så åt vi där 3-4 ggr på våra 3 dagar här ;))

 

DSC09802
DSC09806

 

Sen kilade vi hem till hotellet som ligger inte långt därifrån, Hotel America (som vi bott på minst 3 ggr?). Det är inte så stort och inte så flådigt men det är modernt och fräscht och ligger så bra nära restauranger och shopping (trivs bäst en bit upp, nere mot stranden och turistgatorna kryllar det av turister och tingeltangel så dit tar vi oss hellre bara på enstaka utflykter). Dessutom har den en rooftop med både pool och bar med grymma drinkar. Kan varmt rekommenderas! (Se bara till så ni inte bokar de billigaste rummen, några kronor extra för ett superiorrum är det värt alla gånger).

 

DSC09809
DSC09824
DSC09834
DSC09839

 

Satt länge länge i den varma natten och bara tittade på stjärnorna och sipprade på goda drinkar. Åh!! <3

Nu ska jag kicka upp Micke ur sängen för vi ska gå till Brunch & cake och äta frukost. Tar jättegärna emot alla era supertips i Barcelona, frukost – lunch – middag – skaldjur – glass – drinkar, vart ska vi gå??

 

KRAM

  1. Malin skriver:

    Cerverceria Catalan har även GRYM frukost!!

  2. Åh så mysigt med en trip till Barcelona. Min favorit som jag kan rekommendera gällande tapas är Cuines Santa Caterina. Maten är super och lokalen annorlunda och häftig. Hög ljudvolym dock då hela restaurangen är en enda stor lokal. Suveräna strawberry mojitos finns på La Luna. Däremot är deras mat inte på topp. Lokalen ligger i en gränd och kan vara lite svår att hitta. Tyvärr ligger dessa runt El Born då det är där jag brukar bo. Hoppas att ni får några riktiga superdagar i denna fantastiska stad.

  3. Tycker också om Barcelona. Min syster bodde där för många år sen och har faktiskt inte varit där sen dess.
    Saluhallen är ju fantastisk!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..