ANNONS

Skaldjursplateu deluxe

/

DSC_9588
DSC_9592

Hej hej

Ett sista Barca-tips ska ni få! Sista kvällen tänkte vi gå till hippa Tickets men tji fick vi för det var måndagsstängt. Beslutade oss för att gå till Botafumeiro i stället, där var vi sist vi var i Barcelona och var så nöjda. Ligger också på behagligt gångavstånd från hotellet men jag sparkade av mig klackarna ändå och hoppade i mina trogna rieker-sandaler, bor verkligen i dessa 🙂 (Men ett par klackar till klänningen hade ju inte varit helt fel annars).

DSC_9538

Botafumeiro ser inte mkt ut för världen utanför men innanför öppnar sig en jätterestaurang med bord i olika rum och våningar och typ 100 servitörer som kryllar omkring i högt tempo. Fick ett trevligt bord en trappa upp med utsikt över servitörerna när de sprang under oss med skaldjursfat efter skaldjursfat. Det är nämligen det man äter här. Valde en färdig platå, samma som sist, med varma nykokta skaldjur i en sky av vin, smör, vitlök och örter (som är maaagisk att doppa brödet i.)

DSC_9612
DSC_9617

Åt så det nästan bokstavligen sprutade skaldjur ur öronen, ändå orkade vi inte allt. Vår servitör bara skakade på huvudet och försökte mata oss med varsin sista räka (som han skalade med bestick på ett par sekunder, vilken snits!) men sen var det tvärstopp.

DSC_9742
DSC_9741
DSC_9765
DSC_9640
DSC_9642
DSC_9646
DSC_9651
DSC_9658
DSC_9755
DSC_9665
DSC_9668
DSC_9674
DSC_9679
DSC_9680
DSC_9684

Men tydligen lyckades vi beställa dessert också, kunde visst inte motstå när de kom och visade upp dagens alternativ 🙂 Beställde en fantastisk chokladfondant och en sufflé!

DSC_9699
DSC_9697
DSC_9736
DSC_9708

Aldrig smakat dessert-sufflé förut men blev så nyfiken. Snyggare än gott kanske, smakade som fluffig varm marängsmet med mycket Grand marnier men väldigt snygg där den brann samtidigt som sufflén växte sig högre och högre av värmen. Har ni testat??

DSC_9779

Deras wall of fame är smockfull av kända ansikten som besökt dem genom åren

Sen r u l l a d e vi hemåt. Alltså vilken syn, vi vaggade fram som två höggravida flodhästar i den varma natten, stånkade och kallsvettades och svor att aaaaaldrig mer äta skaldjur. Eller äta nånting alls. Aldrig varit så mätt tror jag haha. Nåväl har kommit över det nu 😉 Riktigt sugen på skaldjur igen! Kanske får bli fredagsmiddagen?
Det var mina Barcelona-tips för denna gången.
KRAM

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00