Skaldjursplateu deluxe

DSC_9588
DSC_9592

 

 

Hej hej

 

Ett sista Barca-tips ska ni få! Sista kvällen tänkte vi gå till hippa Tickets men tji fick vi för det var måndagsstängt. Beslutade oss för att gå till Botafumeiro i stället, där var vi sist vi var i Barcelona och var så nöjda. Ligger också på behagligt gångavstånd från hotellet men jag sparkade av mig klackarna ändå och hoppade i mina trogna rieker-sandaler, bor verkligen i dessa 🙂 (Men ett par klackar till klänningen hade ju inte varit helt fel annars).

 

DSC_9538

Botafumeiro ser inte mkt ut för världen utanför men innanför öppnar sig en jätterestaurang med bord i olika rum och våningar och typ 100 servitörer som kryllar omkring i högt tempo. Fick ett trevligt bord en trappa upp med utsikt över servitörerna när de sprang under oss med skaldjursfat efter skaldjursfat. Det är nämligen det man äter här. Valde en färdig platå, samma som sist, med varma nykokta skaldjur i en sky av vin, smör, vitlök och örter (som är maaagisk att doppa brödet i.)

 

 

DSC_9612
DSC_9617

 

 

Åt så det nästan bokstavligen sprutade skaldjur ur öronen, ändå orkade vi inte allt. Vår servitör bara skakade på huvudet och försökte mata oss med varsin sista räka (som han skalade med bestick på ett par sekunder, vilken snits!) men sen var det tvärstopp.

 

 

DSC_9742
DSC_9741
DSC_9765
DSC_9640
DSC_9642
DSC_9646
DSC_9651
DSC_9658
DSC_9755
DSC_9665
DSC_9668
DSC_9674
DSC_9679
DSC_9680
DSC_9684

 

 

Men tydligen lyckades vi beställa dessert också, kunde visst inte motstå när de kom och visade upp dagens alternativ 🙂 Beställde en fantastisk chokladfondant och en sufflé!

 

 

DSC_9699
DSC_9697
DSC_9736
DSC_9708

 

 

Aldrig smakat dessert-sufflé förut men blev så nyfiken. Snyggare än gott kanske, smakade som fluffig varm marängsmet med mycket Grand marnier men väldigt snygg där den brann samtidigt som sufflén växte sig högre och högre av värmen. Har ni testat??

 

 

DSC_9779

Deras wall of fame är smockfull av kända ansikten som besökt dem genom åren

 

Sen r u l l a d e vi hemåt. Alltså vilken syn, vi vaggade fram som två höggravida flodhästar i den varma natten, stånkade och kallsvettades och svor att aaaaaldrig mer äta skaldjur. Eller äta nånting alls. Aldrig varit så mätt tror jag haha. Nåväl har kommit över det nu 😉 Riktigt sugen på skaldjur igen! Kanske får bli fredagsmiddagen?
Det var mina Barcelona-tips för denna gången.
KRAM

 1. Hej, jag var här med mina tjejkompisar i juni o valde denna restaurang efter din rekommendation. Gott var det o vi orkade heller inte äta upp allt.. Ha, ha… Nästa gång jag är där måste jag välja likadant skaldjursfat som ni åt nu-såg väldigt smarrigt ut. Kom du ihåg vad rätten hette? Minns att det fanns massa olika varianter av dem.

 2. Tusen tack för tipset! Det ska jag verkligen komma ihåg inför framtiden 🙂

 3. Åsa skriver:

  Vill bara tacka dig för en härlig blogg, blir så inspirerad av dina resor,recept och shoppingtips, kul att det är blandat allt från HM och till märkesvaror. Ha en forsatt skön sommar!!

  1. Tack vad roligt att du tycker det!! Ha en skön sommar du med, kram!

 4. Tina skriver:

  Ser himla gott och trevligt ut. Jag vet att man kanske inte bör fråga vad saker och ting kostar men jag är nyfiken så jag gör det ändå och så väljer du om du vill svara. Vi är säkert fler som undrar ? Vad kostar en sån middag? Utan dryck.

  1. Ca 500 per person har jag för mig, mkt pengar men såå värt det tyckte jag! Kram

 5. Vilken middag, både ser och låter jättegott! Blev supersugen på skaldjur nu:)

  1. Mmm älskar skaldjur, kan aldrig tröttna! (förutom just efter den här middagen då hahah). kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..