Manchego med honungsmousse

DSC_9861

 

 

Hej hej

 

Bjöd på små goda tilltugg till fördrinken som jag hittade i MatMagasinet. Alltid kul med lite nytt, kör annars på same same (typ pizzasnurror, myrstack eller fyllda krustader).

 

Manchego med honungsmousse (8 port)

1 ½ gelatinblad
2 dl crème fraiche, 34 % l
2 + ½ msk flytande honung
salt
200 g manchegoost
ca 24 crostini
flingsalt

 

Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa crème fraichen tills den tjocknar; det tar ett tag, men kämpa på. När crème fraichen har tjocknat, vänd ner 2 msk honung och en nypa salt. Ta upp cirka 1 msk av blandningen och lägg i en kastrull. Värm upp den och lägg i gelatinbladen så att de smälter, häll sedan ner det i honungsmoussen. Blanda väl och häll upp i en bunke eller i en sprits.

Skiva manchegon i ½ cm tjocka trekanter. Skär bort kanten på osten så att hela tilltugget blir ätbart. Lägg en ostbit på varje crostini. Spritsa eller skeda upp honungsmoussen, en klick på varje ostbit. Ringla lite flytande honung över moussen och toppa med flingsalt.

Olivia var assistent i köket och pimpade dem 🙂

 

DSC_9873
DSC_9880

Fina Tessan på besök <3

 

Sött och salt och mjukt och knaprigt på samma gång, mums!

Vad brukar ni göra för snittar/drinktilltugg? Tipsa gärna!!

KRAM

LOADING..