Tacobaconpaj

 

dsc_3926

 

 

Hej hej freeeeedag!

Bästa dagen. Solen skiner, det är svalare och krispig luft ute (tänk att man kunde tröttna på värmen va?! haha) och det är helg runt hörnet. Weeeeee! Fest här hemma i morgon så denna kvällen viks åt förberedelser med pynt och förberedelser och antagligen hämtmat i farten.

Men för er som är galna i fredagstacos har jag ett tips år er här 🙂

Den här skapelsen har jag sett spridas på FB och Youtube en tid och var bara tvungen att testa. Taco + bacon + ost = kan ju inte bli annat än gott! Så här gjorde jag min version.

Tacobaconpaj

4 pkt bacon
700 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 påse riven mozzarella
1 pkt hamburgerost

Börja med att lägga baconen i en gjutjärnspanna som tål ugn (ta en ugnsform annars om ni inte har någon sådan) som en sol. Häll på 1/3 av kryddpåsen. Lägg på hälften av nörfärsen och tryck till. Strö på mozzarellan och lägg på hamburgerosten. Toppa med resten av färsen och platta till ordentligt. Strö över 1/3 av kryddpåsen. Vik i hop baconen och fäst dem i mitten med en grillpinne/tandpetare. Strö över resten av kryddan. Ställ in stekpannan i ugnen, 200 C ca 30 min.

 

dsc_3891
dsc_3892
dsc_3893
dsc_3894
dsc_3895
dsc_3896
dsc_3897
dsc_3899

 

Servera med klassiska tacotillbehör. Jag smörstekte en massa champinjoner, kryddade med salt, epppar och lite socker och la runt pajen vid servering. MUMS!!! (Gott med bbq-sås till också)

 

dsc_3904
dsc_3908
dsc_3927
dsc_3928
dsc_3931
dsc_3933

 

Både kul och sååååååå gott!! Mums mums mums. Testa detta till fredagsmyset nu 🙂

 

KRAM

 1. Karin skriver:

  Vilken idé! Blir glad hela jag av att titta på bild efter bild och se vad som växer fram… Trevlig helg och tack för all inspiration.

 2. Hej Victoria,

  Vi har också provat denna varianten med taco + bacon + ost, men våra barn gillade inte baconet så värst mycket. Så det blev mest att de skrapade ur köttfärsen och käkade ihop med övriga taco tillbehören. Baconet blir ju inte så där knapert hela vägen runt om, och speciellt inte i botten.
  Så för vår del kommer vi inte göra denna varianten igen. Men det är ju kul att prova nya saker 😉

  Happy friday!

  Hälsningar, Helena

 3. Helene skriver:

  Ser snygg och läcker ut men för mycket fett gör mig ska testa att göra en magrare. Vill ju inte somna i fredagsmyset. Vi kämpar på med våra 10 paket kräftor som sonen fick på en fest. Äter varsitt paket idag med viktväktarnas supergoda chokladmousse till efterrätt. Dricker Juhlins alkoholfria bubbel som är så god. Dag 16 på den vita månaden och saknar inte alkohol det minsta. Visste inte att det fanns så många goda alkoholfria alternativ.
  Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..