ANNONS

Citronfromage på vaniljvisp

/

dsc_2094

Hej hej

Vi var och såg Bridget Jones Baby i går och såååå bra den var, hela publiken skrattade så det kluckade hela filmen igenom. Se den!!

I dag känns det nästan som höst, mulet och svalt. Nästa vecka bär det dock av till värme igen, sommaren i New York verkar hålla i sig! Dags att börja fila på packlistan (den kommer bli kort) och inköpslistan (den kommer bli lååång). Älskade New York, kommer aldrig få nog av den staden! Sist var jag så in i bombens förkyld så mitt mission just nu är att hålla mig frisk. Sanerar barnen från dagisbaciller så fort de kommer innanför dörren och tvättar händerna non stop. Jag ska INTE vara sjuk denna gång! Aldrig varit så förkyld i hela mitt vuxna liv som jag var sist, maximal otur och tajming. Jetlag, feber och frossa, första kvällen orkade jag inte ens stå upp så jag låg på rummet och grät medan de andra gick ut och åt på grymmaste köttrestaurangen nånsin. Men inget att deppa över nu, denna gång ska jag må tip top!

(Saknar fortfarande lite lunchtips, frukosttips, fikatips och drinktips så kom gärna med såna om ni har! Middagarna har vi bokat upp i förväg.)

Ni ska få ett gott och enkelt desserttips. Denna fluffiga citronfromage man lätt gör på vaniljvisp!

dsc_2096

Citronfromage med bär

4 portioner
2 gelatinblad
2 1/2 dl vaniljsås eller vaniljvisp på tetra (sån man kan vispa)
rivet skal och saft av 1/2 citron
200 g frysta bär
2 msk florsocker

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljsåsen hårt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljsåsen. Rör i de frysta bären (tina dem INTE), florsocker och citronskal. Häll upp i portionsglas och låt moussen stelna i kylen i ca 3 timmar.

dsc_2109
dsc_2114

Yummi! Fluffigt och lent och syrligt och sött i ett. (Godast på en mix av hallon/blåbär tycker jag men funkar på vilka frysta bär som helst).

KRAM

12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00