Fredag morgon

dsc_7614

 

 

Godmorgon!

 

Rivstart på den här dagen men nu har jag hunnit storhandla, städa undan, duka (nästan färdigt), duschat och fixat håret och gjort mig en kopp kaffe.

 

dsc_7599
dsc_7606

 

Kaffet består antingen av en kopp snabbkaffe (koffeinfritt, icas egna är favoriten) eller en koffeinfri cappuccino från Nespressomaskinen. Vi har dock en ny automatisk maskin med bönor och pulver som Micke tjatade till sig med motiveringen ”det finns en lucka för pulver – där kan du få ha koffeinfritt kaffe så kan jag köra på bönor, sen är det bara att välja och trycka på en knapp, den är såååå bra”. Han har fortfarande inte fått ordning på det där med pulvret men bönorna funkar tydligen utmärkt.. Hm.

 

dsc_7595
dsc_7597

 

Det här ljuset tänder jag kring 11-kaffetid 🙂 Doftar ljuvligt!! Helt galen i doftljus. Lampan bakom är också en favorit och finns HÄR (adlink) men jag råkade köpa en för stark glödlampa till den så nu väntar jag på att elektrikern här hemma ska fixa en dimmer till den.. Vilket kan ta hur många år som helst om jag känner honom rätt. Det är som om han helt tar semester från sina yrkeskunskaper när han kliver innanför dörren. Jag kanske ska göra detsamma och sluta laga middag.. 😉

 

dsc_7588
dsc_7587

 

En hel hink med blommor har jag köpt. Ska lägga sista handen vid dukningen nu och arrangera blommorna och placera ut små stafflin med taveldukar. Fransk afton är det ju och det är väl himla franskt 🙂 (de hittade jag billigt på Mejk, med små penslar och färger till)

 

dsc_7590

 

Och en massa påsar med ingredienser till en fransk 3-rätters och tilltugg. (Pommes pinnes måste vara franskt va?? 🙂 Men för en gångs skull är jag inte särskilt stressad inför middagen för den ska ju gästerna få laga själva 🙂

Häpp ingen tid att sitta här just nu, men vi hörs lite senare!

KRAM

 1. Johanna skriver:

  Vad är det för kaffemaskin? 🙂

 2. Hej,
  Hahaha känner igen det där med hantverkaren som inte gör saker hemma. Skomakarens barn vet du 😉
  Ha en trevlig kväll!
  Kram

   1. Jag är ju som du vet också gift med en elektriker, som tydligen är Mickes raka motsats. Här hemma dyker det allt som oftast upp mer belysning än vad jag önskar..och jag är redan orolig över hur mycket han kommer att sätta upp till den här julen! 😀

    1. Ha en jättetrevlig kväll skulle jag självklart också skriva. Är avundsjuk på din kreativitet när det gäller festplaneringar!

 3. Cecilia skriver:

  Lite inspirerad av @56kilo blink blink

  1. Haha nä det är ett vin som ska provas i ett samarbete, och bl.a. hon kör samma samarbete 🙂 Så det är på uppdrag av dem! Men mer om det på festen. Kram

 4. Sanna skriver:

  Hej Viktoria! Fransk kväll låter toppen. Ser fram i mot att ser alla recept och ideer. Önskar er en riktigt trevlig kväll.Kram Sanna

  1. Tack så mycket!! Ha en riktigt fin kväll du med. kram

 5. Sara skriver:

  Haha. Jag känner igen det där. Min sambo är också elektriker och det tar ju sååå lång tid när något ska fixas här hemma ?

  Ha en supertrevlig helg!
  Kram

  1. hehe konstigt det där!! kram och detsamma!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..