Fransk afton med Les Dauphins

I samarbete med Vinston

dsc_7661

 

 

Hej hej

 

Efter en lat lördag börjar jag piggna till här. Ska ta tag i att sortera garderoben och tvätta några maskiner innan Så Mycket Bättre börjar. Men först lite datortid.

Fick i uppdrag att ordna en fransk middag och testa Les Dauphins vita och röda vin. Sagt och gjort. Bjöd in NYC-gänget på en liten reuinon, både stora och små. Sebbe min lilla mini-me ordnade en fransk picknick till de små gästerna. Rutig vaxduk på golvet och pimpade varmkorvar, snacks och godisgrillspett. Provsmakade allt i väntan på gästerna för säkerhetsskull 🙂

 

dsc_7761
dsc_7763
dsc_7757
dsc_7769
dsc_7774
dsc_7714
dsc_7719
dsc_7721
dsc_7722
dsc_7723
dsc_7725
dsc_7738
dsc_7736

 

Micke offrade skägget och trimmade mustaschen i fransk anda, vad gör man inte. All in! Jag dukade med blommor, mitt favoritporslin och små stafflin som alla gästerna fick måla en tavla på sedan (och en omröstning på instagram).

 

dsc_7654
dsc_7678
dsc_7663

 

Franskt tema som sagt så välkomstdrinken blev mini-Champagne till tjejerna och fransk veteöl till killarna, med pommes pinnes och petit chouxer till.

 

dsc_7744
dsc_7766
dsc_7746
dsc_7806
  
dsc_7831
dsc_7823
dsc_7816
 
dsc_7786

 

Barnen roade sig med sitt och de vuxna lottades in i lag för att laga förrätt, varmrätt och dessert. Stina och jag fick förrätten som var Crepes med räkstuvning, Tessan och Micke gjorde huvudrätten som var Coq au vin och Johan & Matte fick göra desserten, fransk citrontarte med marängtäcke.

 

dsc_7858
dsc_7870
dsc_7840

 

Först ut serverades alltså räkcrepes (sååå himla goda) och till dessa drack vi Les Dauphins Côtes du Rhône Réserve Blanc Organic. Ett torrt och friskt vin med ungdomlig fruktighet och toner av persika, citrusfrukter och grape som passar utmärkt till alla tänkbara fisk och skaldjursrätter.

 

dsc_7642
 
dsc_7883
 
dsc_7886

 

Till huvudrätt blev det Coq au vin (dock på kyckling och inte tupp) med potatispuré. Tessan och Micke är kanske de minst vana i köket 😉 men de klarade det galant. Till detta drack vi Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rouge. En typisk blend från Rhône av druvorna syrah, grenache och mouvedre. Ett mycket fruktigt, mjukt vin med viss pepprighet. Vinet passar strålande till rätter av fågel, gris/fläsk, nöt/vilt och grillat.

 

dsc_7650
dsc_7895
dsc_7904

 

Sist ut, grabbarna med desserten. Sjukt nöjda själva 🙂 En fransk citrontarte med marängtäcke. (den var faktiskt himla god :))

 

dsc_7911
dsc_7906
dsc_7914
  
dsc_7926
 
dsc_7928

 

En helt fantastisk kväll med god mat och dryck och sällskap <3

KRAM

 

psst kvällens konst måste jag ju nästan hänga upp någonstans 🙂

dsc_7935

 1. Men jösses vilken mysig tillställning, du har en fantastisk kreativitet
  Älskar att det alltid finns plats för barnen ❤️

  1. Varför är det kul? jag tycker det är roligare att få inspiration, tip och nya goda recept än en ”trött mamma Scan tallrik” presenterad

 2. Verkligen en trevlig o genomtänkt fest. Kul tema! Förstår inte hur du har tid o ork till all planering men det är jättekul att se o läsa om resultatet. Tack för all inspo! Vet att du skrivit om den förut men mitt minne är kort, var kommer den fina kombinerade ljus o blomhållaren från? Ha en skön helg:-)

 3. Sååå himla kul det ser ut!! Vad duktig du är på att fixa och trixa!
  Måste nog göra något liknande någongång 🙂

  Kram

 4. Är i NYC just nu och hade sett mycket framemot tips från din resa som jag sett att många frågat efter i kommentarsfältet! Men det var kanske inte så intressant att skriva om eftersom det troligtvis inte var ett samarbete?!

  1. Vilken jättetrist kommentar Birgitta. Jag delar ALLTID med mig frikostigt av alla privata resor jag, familjen och mina vänner gör. Tar timmar varje dag från min semester och bloggar för att uppdatera er. Denna gång gick det inte pga internet och då tänke jag samanställa allt när jag kommit hem och fått tid men det har kommit annat emellan och jag har haft f u l l t upp med jobb och tar det när jag hinner och har inspiration. Nu försvann den inspirationen totalt.

  2. Vilken otroligt korkad och elak kommentar! Der kan väl ändå inte vara Victorias plikt att förse dig med resetips? Ta du dig en stund av din resa, sätt dig ner och tänk över vad som får dig att känna ett så stort behov av att uttrycka dig såhär. Ta sedan ansvar för din egen resa och dins egna upplevelser utan att lägga skuld på någon annan. Du är väl ändå en vuxen person?
   Victoria, TACK för all inspiration och pepp som du förmedlar, du är fantastisk!

  3. Skäms Birgitta, fy vilken tråkig kommentar. Känns det bra i dig nu när du fick trycka till lite?
   Jag har sett fler liknande tråkiga kommentarer i andra bloggar, en del läsare verkar tro att de kan kräva ditten och datten. Mycket märkligt. Vi läsare får ta del av det bloggaren vill dela med sig och kan inte kräva någonting alls.
   Din blogg är en av de bästa Victoria!

  4. Fy vilken trist kommentar! :/ Några egna idéer om vad du vill se och göra kanske du har!? Annars har du ju ett par tidigare resor att hämta inspiration ifrån.

   Hoppas att du Victoria hittar lusten att skriva om din resa trots allt. NY står alltid högt bland resmål och det är roligt att se vad andra hittar för pärlor.

   Kram

 5. Åhhh vad kul att få se ännu en superkreativ middag. Lika kul varje gång. Du är så duktig. Allt är så fint och genomtänkt. Högsta betyg får du härifrån igen. Mvh /Marie

 6. Vilken magisk inspiration du ger oss läsare, Tack för det!!
  Får jag fråga vart du hittade de små tavlorna någonstans?
  Kram på dig!

 7. Hej,
  Längtar och hoppas att du skriver ett inlägg om New York ändå….
  Hinner du inte – full förståelse…. 🙂
  Hälsn Johanna

 8. Måste bara säga att du är så otroligt vacker! Kvällen verkar ha varit helt underbar och rolig, älskar din blogg som är så varierad och inspirerande. Kram

 9. Allt ser så proffsigt o otroligt mysigt ut!! Imponerad av all din ork.
  Du har säkert fått frågan 1000 ggr men måste fråga ändå vart de små vaserna du har med småbuketter i mitten utav bordet? Såå fint!

  Ha en fortsatt härlig kväll!

  // Lisen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..