Pigs in a blanket

I samarbete med Kronfågel

dsc_7450

 

 

Hej hej

 

Här kommer ännu ett gott recept där jag bytt ut korven mot kycklingkorv. Pigs in a blanket är en favorit, både hos små och stora. Passar lika bra som drinktilltugg, tv-snacks, på barnkalaset eller som natta-vikning. Busenklet att göra också och godast tycker jag de är att doppa i en sötstark senap. Här har jag bytt ut den vanliga prinskorven mot kycklingprinskorv och gjort en honungssenap till.

 

Pigs in a blanket

1 förpackning prinskorv (jag har använt Kronfågels kycklingprinskorv)
1 förpackning färdig smördeg på rulle
1 ägg
vallmofrön

Skär smördegen i strimlor lite smalare än korvarna. Rulla in varje korv i en smördegsremsa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Tillaga i ugnen, 200 C, ca 10 min tills smördegen fått fin färg.

 

dsc_7433
dsc_7434
dsc_7435
dsc_7437
dsc_7443
dsc_7447
dsc_7448
dsc_7452

 

Honungssenap

1/2 dl hett vatten
1 dl senapspulver
1 dl vispgrädde
1 dl honung
1 dl olja
1 tsk vinäger
salt

Blanda det heta vattnet och senapspulvret och rör ordentligt till en kletig massa. Tillsätt resterande ingredienser och vispa med elvisp tills det är slätt och fluffigt. Smaka av med salt. Häll över i en burk med lock och förvara i kylen. (Godast när den stått till sig ett par dagar).

 

dsc_7426
dsc_7430
dsc_7455

 

Servera pigs in a blanket nylagade/ljumna med dippsås till. (Barnen föredrar ketchup, jag föredrar senap). Mums!!

 

dsc_7457
dsc_7460

 

Fler goda korvrecept med Kronfågel hittar ni HÄR.

 

dsc_7464

 

KRAM

LOADING..