ANNONS

Halloweenkakor

/

dsc_8118

Hej hej!

Skåningarna har precis åkt och nu är det bara jag och mina mini-me hemma. Blev nästan kusligt tyst. Halloween i dag och fika blir spindelnäts-kladdkakemuffins. Så hiiiimla goda faktiskt, och perfekt att ha i frysen och ta fram vid behov. Goda när de är lite halvfrusna och sega. Spindelnäten dekorerar jag med innan servering och kan ju hoppas över om det inte är Halloween.
Kladdkakemuffins ca 30 st

Kakan:
4 ägg
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl mjöl
200 g smällt smör
30 folieformar

Blanda detta och klicka i smeten i formarna. Ställ in i ugnen 10-12 min 200 C.

Fyllningen:
100 g smör
2 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Smällt smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao. Rör om till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar, ca 5 min, och låt det svalna något. Häll det sedan i formarna (inte så det täcker hela kakan utan lämna en liten kant runt om ). Ställ sedan in dem i frysen och låt stelna.

dsc_8089
dsc_8095
dsc_8109
dsc_8117
dsc_8116

Spindelnätet gör jag av kristyr. Vispa samman 1 äggvita + ca 4 dl florsocker + 1 tsk pressad citron. Spritsa ut spindelnäten på bakplåtspapper och låt stelna ordentligt innan de läggs på kladdkakorna.
Vad gör ni i dag? Firar ni på något vis?

KRAM

16
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00