Köttfärspaj med galler

 

Hej hej

Det går i ett här detta höstlov, barnen är lediga samtidigt som huset varit fullt med folk. Är det inte snickarna så är det sotaren eller städerskan eller små kompisar. Men nu är snickarna klara invändigt (nu väntar vi på målare som snyggar till bara, ska visa er sen, blir sååå bra) och jobbar utvändigt. I dag hade vi dock städerskan här så vi åkte ut till Marieberg. Barnen fick varsin Skylander i ”lön” för att de ställt upp och hjälpt mig både fota och vara med på bild, mina små assistenter <3

Lunch i ett par dagar har blivit denna köttfärspaj. Barnen äter med ris till, själv föredrar jag sallad och k e t c h u p ! Jag äter sällan ketchup men det finns 3 saker jag måste ha ketchup till (ja förutom korv då). Och det är köttfärspaj, lasagne och pytt i panna med stekta ägg. Vad äter ni ketchup till??

 

dsc_8423

 

Köttfärspaj med rutigt täcke

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon alt rökt skinka
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

(ägg att pensla med)

Gör degen till pajlocket och låt vila kallt en stund.

Stek baconen klippta i småbitar (alt skinka) tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i en pajform. Rulla degen i tunna remsor och lägg överst i rutmönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min

dsc_8398
dsc_8402
dsc_8422
dsc_8426
dsc_8427

 

KRAM

 1. Jenjo skriver:

  Vilken fin paj! 🙂 Det enda jag absolut måste ha ketchup till är makaroner o korv, spagetti o köttfärssås, och pommes (om det serveras hamburgare till). Men till köttfärspaj har jag aldrig hört att någon vill ha ketchup… 😉

 2. Hej, till pyttipanna måste jag ha HP- sauce Ketchup bara till potatismos o köttbullar eller möjligtvis till pommes.

 3. Annika skriver:

  Till spagetti och köttfärssås brukar jag ha lite ketchup. (Inte till en långkokad bolognese med rödvin osv, men barn-bollo.)

  1. Ja det har ju jag med!! Men föredrar vin-kombon 🙂 kram

   1. Annika skriver:

    Långkokad bologense alla dagar i veckan! Det är knappt så det är samma rätt när man gör den med omsorg.

    Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..