Festligt tilltugg med bubbel

 I samarbete med The Wineagency

dsc_8839

 
Hej hej

 

Här kommer ett tips på festliga snittar och ett fruktigt bubbel till. Något inför helgen kanske? 

Borgmästartoast (från Leila)

200 g räkor i lag, handskalade
1 dl majonnäs
100 g löjrom
2 msk pepparrot, färsk
flingsalt
svartpeppar från kvarn
10 skivor formfranska
smör, till stekning
färsk dill, till garnering

Häll av räkorna och låt all vätska droppa bort ordentligt (man kan krama ur dem lätt). Blanda räkor, majonnäs, löjrom (spara lite till garnering) och färsk riven pepparrot. Smaksätt med flingsalt, svartpeppar och några droppar citronsaft. Stansa ut små runda trasts (eller stjärnor, snäppet festligare!) i kanapéstorlek från formfranska. Stek brödet i smör. Lägg en klick räkröra på varje toast och garnera med löjrom och dill.

 

dsc_8799
dsc_8801
dsc_8808
dsc_8813
dsc_8815
dsc_8821

 

Dessa hade vi som tilltugg på förfesten i fredags och till det drack vi ekologiskt bubbel –  Ca’Montini Prosecco, nr 77377  (95 kr). Torrt, friskt och fruktigt med behaglig syra och smak päron och honungsmelon. 

 

dsc_8827
 

dsc_8831

dsc_8847

KRAM

LOADING..