Godaste skagentoasten

dsc_8857

 

 

Godkväll på er

 

Här blev det visst en inte så värst god kväll, Sebbe blev nyss illamående och spydde så därmed var det bara att avboka  hotellvistelsen i sthlm i helgen, sweets & cocktailbuffén och middagen på Koh Phangan och Junibacken. Vad är väl en bal på slottet.. 😉 Olivia blev så besviken så hon grät likt lille skutt, jag tycker plötsligt att jag mår illa och tvättar händerna frenetiskt (lyckas alltid bli sjuk när barnen är det) och Mickes fredagshumör åkte i botten. Gladast av alla är nog Sebbe som sitter och sörplar saft och mår prima igen (iallafall för stunden).

Olivia har slutat snyfta nu och tycker vi ska muntra upp Micke med någon av farsdagpresenterna när han kommer tillbaka från däckbytet så vi gör kanske det så kanske det blir lite gladare stämning här hemma 🙂 Sebbe har slagit in ”en dejt med mamma” i present (haha, men gulligt ju! han har kommit på det helt själv) och Olivia och jag har slagit in något annat, ni får se sen.

 

dsc_8862

 

Kör en repris på förra helgens middag, färska räkor och krabbklor. Då blev det skagentoast av dem till förrätt och det är nog min aaaabsoluta favorit-förrätt. Så enkel men så galet god. Hemligheten är ingredienserna, det ska vara f ä r s k a räkor, god majonnäs (Hellmans) färsk dill och smörstekt bröd. Det är stor skillnad på skagenröra och skagenröra.

 

Skagentoast
2 port

300 g färska räkor
1/2-1 dl majonnäs
färsk dill
salt & vitpeppar
2 skivor formfranska
smör att steka i
citron & dill till garnering

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda med majonnäs och dill, smaka av med salt & peppar. Låt stå och dra i kylen en stund. Stansa ut rundlar i brödet och stek i smör på båda sidor. Toppa med skagenröran och garnera med en skiva citron och dill.

 

dsc_8866
dsc_8861

 

Svårslaget helt enkelt!

Har köpt nya Monsters High-filmen till barnen som de snart ska se och sen jag hoppas på en lugn kväll/natt för lille sjuklingen (och att ingen annan blir sjuk, håll tummarna är ni gulliga).

 

dsc_8863

 

KRAM

 1. Frida skriver:

  Pepparrot är ett måste i Skagen för mig!

 2. Lotta skriver:

  Ska det vara 300 gr skalade räkor eller menar du 300 gr innan man skalar? Tack för många goda mattips! =)

  1. 600 g innan man skalar (1 pkt kungsräkor är 300 g så 2 pkt om du använder dessa) kram

 3. Jenjo skriver:

  Nä men jag dööör så gullig present Sebbe kom på… Underbara ungar alltså. 😀

 4. Jennika skriver:

  Hej! Usch o fy för magis:( krya på Sebbe o hoppas han mår bättre idag o att ni andra klarar er!

  Kram

 5. Andrea skriver:

  Usch med magsjuka!
  Blev nyfiken på vad sweets and coctail buffe är för ngt

  1. Finns på hotell kung Carl!!! En dessertbuffe med cocktails till 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..