Kycklinggryta med gnocchi

dsc_9514

 

 

 

Hej hej

 

 

Den här helgen blev ju också en hemmahelg med inställda planer pga magsjuka. Pysslar, donar och städar istället. Smyger in julen så smått, det tar ju ett tag att få allt på plats. Planterade lite hyacinter och mossa i min pajform från Royal Copenhagen. Gör sig fint på vårt lilla runda matbord! Nån som vet var man kan få tag i hyacinter som doftar mycket?? Frågade på Blomsterlandet men de tar bara in de med svag doft numera.

Här kommer ett tips på en gryta jag har i min svarta pärm och lagade i veckan. Mysig krämig höstmat som man kan äta ur en skål hopkrupen i soffan. Älskar smakerna i denna! Se till att inte koka gnocchin för länge bara, den ska inte bli överkokt.

 

dsc_9562

 

Kycklinggryta med gnocchi

2 gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklinglårfiléer
1 msk rapsolja
3 msk ajvar relish, stark
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g gnocchi

Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Dela kycklinglåren i små bitar. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök, champinjoner och fräs i en vid tjockbottnad kastrull i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar och grädde. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare två min. Smaksätt med salt och peppar.

 

dsc_9560
dsc_9561
dsc_9567

 

Tillbaka till tvättstugan nu. Lär hänga där hela dan.. #kullördag 

KRAM

 1. Jenny skriver:

  Hur får du hyacinterna att stå så rakt? Jord eller är det bara mossa?

 2. Solin skriver:

  Jag skulle precis skriva det Madelen skrev ☺️

 3. Malin skriver:

  På ike har de hyacinter som doftar mycket. Köpte en kruka med 3 och jösses vad det doftar jul.

 4. Anna skriver:

  Jag igen jag tänkte göra de potatisbakelserna ikväll, du kan inte ta en bild från din receptbok och maila över?

 5. Hej 🙂 Kollade Nyhetsmorgon i veckan om just hyacinter och doft. Trädgårdsmästaren sa att de blåa är de som doftar mest. Sen ska man köpa ”lyxhyacinter”, inte de vanliga. Lyxvarianten doftar mer. Finns på välsorterade blombutiker och kostar lite mer. Kram

  1. Det kan det vara värt, hyacintdoften är det bästa jag vet!! Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..