ANNONS

Kycklinggryta med gnocchi

/

dsc_9514

Hej hej

Den här helgen blev ju också en hemmahelg med inställda planer pga magsjuka. Pysslar, donar och städar istället. Smyger in julen så smått, det tar ju ett tag att få allt på plats. Planterade lite hyacinter och mossa i min pajform från Royal Copenhagen. Gör sig fint på vårt lilla runda matbord! Nån som vet var man kan få tag i hyacinter som doftar mycket?? Frågade på Blomsterlandet men de tar bara in de med svag doft numera.

Här kommer ett tips på en gryta jag har i min svarta pärm och lagade i veckan. Mysig krämig höstmat som man kan äta ur en skål hopkrupen i soffan. Älskar smakerna i denna! Se till att inte koka gnocchin för länge bara, den ska inte bli överkokt.

dsc_9562

Kycklinggryta med gnocchi

2 gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklinglårfiléer
1 msk rapsolja
3 msk ajvar relish, stark
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g gnocchi

Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Dela kycklinglåren i små bitar. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök, champinjoner och fräs i en vid tjockbottnad kastrull i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar och grädde. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare två min. Smaksätt med salt och peppar.

dsc_9560
dsc_9561
dsc_9567

Tillbaka till tvättstugan nu. Lär hänga där hela dan.. #kullördag 

KRAM

10
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00