Födelsedag, raclette, julbord och julklappar – en fin helg!

dsc_0286

 

 

Godmorgon måndag

 

Hade ni en fin helg? Min var jättemysig! Barnen och jag var hem till mina föräldrar i fredags och firade min fina mamma som fyllde år. Bjöds på raclette, huur gott var inte det? Jag som skulle kunna leva på ost! I korta drag går det ut på att man smälter ost i racletten på små spadar och ovanpå steker man små tillbehör som tex kött, korv, paprika. Andra tillbehör man har till kan vara salami, rostbiff, cornichons, syltlök och små kokta potatisar. Sen häller man den smälta osten över tillbehören och laddar på med ny. Och sitter så där och plockar och äter sin ostdränkta mat 🙂 Vi hade racletteost (klart godast!), svarta sara, port salut, brie och ädelost.

 

dsc_0280
dsc_0296
dsc_0299
dsc_0300
dsc_0301
dsc_0304
dsc_0306
dsc_0285
dsc_0308
dsc_0314
dsc_0317

 

 

I går åt vi årets första julmat, vi var på Clarions Julbrunch här i stan (många som läser kanske har dålig koll på var vi bor men om nån undrar så är det i Örebro :)). En fin tradition de har är Ensam Julgran Söker Klappar där man kan lämna julklappar som Giving People sedan distribuerar ut till behövande familjer i jul. En fin gest och nyttigt att lära barnen att alla inte har det så bra, de har pratat mycket om detta hemma och är glada att få hjälpa till på sitt sätt och hade med sig varsit paket. Bidra gärna om ni har möjlighet!!

 

dsc_0366
dsc_0371

Sebbe i ett nötskal just nu 🙂

 

Julmat till brunch, ansiktsmålning, fiskdamm och besök av tomten. Vilken start på söndagen! Sen hade vi lovat barnen att jaga Pokemons kring kyrkan, det kryllar visst av dem där. Passade på att smita in i kyrkan och tänkte njuta av lite julsånger (älskar att vara i kyrkan i juletid!) men när vi väl satt där inne på bänken visade det sig att det var en mässa på teckenspråk så det gav oss tyvärr inte så mycket. Olivia tyckte dock det var sååå tyst och skönt så vi satt och nöjt lite av det istället 🙂

 

dsc_0376
dsc_0378

Som sagt, Sebbe i ett nötskal..

 

dsc_0385
dsc_0400
dsc_0393
dsc_0396
dsc_0413
dsc_0420
dsc_0421
dsc_0427
dsc_0435
dsc_0429
dsc_0449
dsc_0461
dsc_0464
dsc_0470
dsc_0475
dsc_0489
dsc_0486

 

Det var min helg det. Berätta gärna om er!!

Nu kickar vi i gång den här veckan!

KRAM

 

 

 1. Stina skriver:

  Var har ni köpt Olivias fina klänning? Fantastiskt söt!

 2. Linda skriver:

  Hej! Tack för en härlig feelgood blogg med det bästa av allt. Har för mig att jag tidigare sett att du har fotomagneter att sätta på exempelvis kylskåp. Har du några tips på var du beställt de? Perfekt julklapp till mor o farföräldrar☺
  God Jul till er.
  Kram

  1. Jag beställer från sticky9.com om du anger FRIEND9SF9 så får du 15 % rabatt! Kram och kul att du gillar 🙂

 3. Marie skriver:

  Hej Victoria,
  Kommer du ihåg vart du har köpt er filt som man brukar se på bilder från er tv hörna? En grå filt, ser jätte mysig o go ut. Ser ut som det är fyrkanter med ”knappar”, det heter nått speciellt mönstret men jag kommer inte på vad det heter.
  Hade velat önska mig en sådan filt i julklapp, så därför undrar jag om du kommer ihåg vart du köpt den?
  Hälsningar Marie

  1. Den är flera år gammal och görs inte längre tyvärr 🙁 kram!

 4. Frida skriver:

  Hej! Vi besökte faktiskt Örebro i helgen, första gången för min del, vilken mysig stad med alla vackra byggnade och den ringlande ån! Vi sov en natt på Clarion hotell Borgen, verkligen jättemysigt 🙂

 5. Tack söta för påminnelsen om Ensam gran söker! Får bli ett besök under veckan.
  Min helg innehöll allt från tårar och ångest till pepparkaksbak och lussebullar. Skriver om det på min blogg idag. Det här med att ha utmattningssyndrom sätter verkligen alla känslor i gungning speciellt när stressen är inblandad. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..