Tilltugg till glöggen

dsc_9727

 

 

Hej hej

 

Så här i glöggtider så skulle jag kunna leva på glögg och tilltugg tror jag 🙂 Pepparkakor med ädelost är en favorit jag aldrig tröttnar, likaså baconlindade dadlar, på men det finns ju så mycket annat gott också. Testade något nytt jag hade i min receptmapp av urrivna tidningsklipp (så vet tyvärr inte vilken tidning) som var suuupergott.

 

dsc_9719
dsc_9725

 

Bakad ost med rödlöksmarmelad, 4 port

1 platta smördeg (fryst)
ca 50 g västerbottensost (i bit)
1/2 rödlök
olja
2-3 msk balsamvinäger
2 msk honung

Skör löken i tunna strimlor och fräs mjuka i lite olja. Tillsätt balsamvinäger och honung och låt koka ca 10 min tills lökröran börjar tjockna. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 C. Kavla ut den tinade smördegen till dubbel storlek. Skär plattan i 10 bitar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Lägg en bit ost på varje platta och baka i ugnen ca 10 min tills osten fått lite färg.

Toppa snittarna med rälköksmarmeladen och servera ljumna. Mums så gott!! (mkt godare än det ser ut på bild haha)

Har ni några goda tips på glöggtilltugg??

 

KRAM

LOADING..