ANNONS

Godaste Janssons frestelsen!

/

Hej hej

Fler som tycker att ett julbord utan Janssons frestelse inte är ett riktigt julbord? Jansson ÄR liksom julbord. Inget slår den smaken. Åt så himla god Jansson på Sommarro, lätt den godaste nånsin, och det visade sig att kocken läste min recension (på instagram) och var så gullig så hon mailade mig receptet. Lite luddigt dock hehe inga mått angivna utan ”gå på känsla” men hemligheten för en krämig karamellig Jansson verkar vara att köra den länge på låg temp och mycket grädde! Jag gjorde ett försök här men hade lite för lite ansjovis, nästa gång tar jag 2 burkar då tror jag den blir peeeerfekt!

dsc_1277
dsc_1278
dsc_1279
dsc_1280
dsc_1325

Krämig Janssons frestelse

1 kg fast potatis
2 gula lökar
2 burkar anjovis + spadet
7-8 dl grädde
salt & peppar
50 g smör
ströbröd

Skala och skär potatisen i smala stickor. Lägg hälften av potatisen i botten på en form. Salta och peppra på. Skiva löken tunt och lägg den ovanpå potatisen. Toppa med ansjovis. Lägg på resterande potatis, salta & peppra, häll över anjovisspadet och grädden så det nästan täcker all potatis. Hyvla över smöret och strö över ströbrödet.

Grädda i vanlig ugnsvärme, 160 C, ca 2 h.

KRAM

19
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00