Kladdkaka med saffranstryffel

dsc_0052

 

 

Hej hej

 

Här kommer en julig kaka vill jag lova! Älskar allt med saffran, mat som bröd som desserter som godis. Går bananas hela december. Resten av året blir det mest i fisk & skaldjurssoppa. Jag hittade receptet på denna hos min gamla kollega Niiinis <3 Himla god blev den!

Kladdkaka med saffranstryffel

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

1 1/2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150 g vit choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugnsvärme). Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig.

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Servera kakan med lättvispad grädde.

 

dsc_0053
dsc_0056
dsc_0058
dsc_0063

 

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..