ANNONS
Integritet på Tailsweep

Viltlax med lingon

/

Hej hej

Det här bjöd vi gäster på häromkvällen, en gammal favorit som passar så bra i juletider med sina lingon, enkel att förbereda och sköter sig i ugnen medan man äter förrätten. Detta måste ni testa!!! (kommer från Arla men jag har gjort om receptet lite). Så himla gott!

Viltlax med lingon
4-6 port

ca 700 g laxfilé
2 st purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
5 dl grädde
4 msk konc vilt- och kantarellfond
4 msk frysta lingon
färsk timjan

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen och purjolöken i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och strö över timjan. Blanda grädden med fonden och häll över. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingonen. Servera med stekt svamp och ris.

Lova att ni testar det här nu 🙂

KRAM!

17

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00