Julafton 2016

dsc_3026

Oj, vem var det som kom och hälsade på?  🙂

 

 

Godmorgon kära bloggisar <3

 

Hoppas ni hade en fin julafton. Vår gick i ett. Åt och åt och åt. Började med välkomstglögg och till den gjorde jag en julgran som tilltugg. Såg den på ett klipp på youtube och tyckte den var så kul. God var den oxå. Busenkel att göra och blev väldigt poppis!

 

Julgran

2 rullar färsk smördeg
1 liten burk pesto
1 uppvispat ägg
flinsalt

Lägg ena arket smördeg på en plåt. Bred på peston (nästsn hela burken). Lägg på det andra arket och tryck fast. Skär ut formen av en julgran och skär sen snitt längs hela som grenar. Tvinna grenarna. Pensla granen med uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och grädda i varmluft 200 C ca 10-12 min tills granen blivit fluffig och fått fin färg. Servera genast och låt gästerna bryta grenarna att äta. (Ställ fram en bunt servetter). Yummi!

 

dsc_3017
dsc_3018
dsc_3019
dsc_3020
dsc_3044
dsc_3047

 

Tomten kom på besök, barnen var såå pepp. Olivia som så kaxigt envisas med att tomten inte finns blev något spak och fnittrig och var nog inte alls så säker men Sebbe har nog aldrig tvivlat och hade minsann varit sååå snäll när Tomten frågade och lovade lite lätt undvikande att ta sista sprutorna inför Afrikaresan om han fick sin julklapp.

 

dsc_3031
 
dsc_3036
dsc_3030
 
dsc_3040
dsc_3038

 

Jag hade varit himla snäll jag med, fick en ny fleecemorgonrock, kokböcker, 2 djupa tallrikar från Mateus, en elektrisk pepparkvarn, lakan från Mari Mekko, påskägg till min samling från Royal Copenhagen och helt underbara delar till min servis (Royal copenhagen, Musses malet full lace) som pappa köpt på auktion. <3

Sen blev det Julklappsspelet och fika och julfilmer och godis och snask och total matkoma på de flesta. (Utom barnen)

 

dsc_3053
dsc_3058
dsc_3089
dsc_3091
dsc_3095
dsc_3099
dsc_3097

 

Mickes tradition – att göra denna snaps.

Mickes julsnaps

1 flaska Brännvin special
2 små apelsiner, skalet
15 st kryddnejlikor
2 små kanelstänger
15 st kardemummakärnor
2 msk socker

Skär av det yttersta av apelsinskalet i en långa tunna remsor (ca 30 cm). Häll sockret i flaskan med brännvin och skaka så att det löser sig ordentligt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt stå att mogna i rumstemp ett par dagar. Sila snapsen och häll upp i fina flaskor. Förvara i frysen.

 

dsc_3077
dsc_3103
dsc_3105
dsc_3108
dsc_3118
dsc_3113

 

Tack min fina familj för allt <3

Nu kör vi en lazy förmiddag, sen vankas kalas.

KRAM

 1. Sofia skriver:

  Hej! Det här snapsreceptet ska vi pröva i jul, det står en flaska brännvin special – är det 70 cl eller 35 cl som avses? 🙂

 2. Vilken rolig idé med julgranen! Vad har du i smällkaramellerna vid bordsdukningen?

 3. Milla skriver:

  Underbar gran! Borde funka att göra typ som en stjärna till nyår, toppentips! Härlig julafton ni haft. Jag har vuxna barn så det här med tomten är avskaffad men minns det där fnissiga 🙂 Vi ger inga julklappar alls till oss vuxna längre sedan många år och det är en befrielse, men barnen fick bla presentkort på Nelly o biljett till Guns&roses, man får hitta på efter ålder. Kram på dig favoritinspiratören! **Milla

  1. Ja det tror jag absolut funkar! Kram tillbaka, så kul att du gillar!

 4. Therese skriver:

  God jul! Vad härligt ni ser ut att haft!! Tack för en underbar blogg men massa inspiration.

 5. Camila skriver:

  God fortsättning! Granen ska jag prova göra till nyår, tack för tipset
  Vad har du för fin topp på dig?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..