Hallonsmulpaj med saffran

dsc_2538

 

 

Hej hej

 

Jag har tröttnat på julpynt och julmat, det har jag fått nog av i december, klädde av granen i går men låter julstjärnor, slingor och blommor vara kvar ett tag, älskar fortfarande julgodis och saffran och andra juliga smaker, det kan jag njuta av mycket längre. Och många firar väl jul ända fram till trettondagknut kanske. Jag börjar tidigare och har julafton som grand finale, vissa börjar på julafton och knäcker första julmusten då och ser det som startskottet för jul. Man gör som man vill!

Ett mumsigt tips så här i juletider oavsett är att blanda ner saffran i smuldegen och göra en paj!  Doftar sååå gott och är en riktigt god kombo med hallon. (Även i en äppelpaj).

 
Hallonpaj med saffran

250 g frysta hallon
1/2 dl socker
1 paket saffran
3 dl mjöl
1 dl socker
1 msk kallt vatten
150 g smör

Strö ut hallonen i en ugnsform och sockret över. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare och kör till en smulig deg. Strö smuldegen över hallonen och grädda 30 min, 225 C.

Servera med vaniljvisp eller glass.

 

dsc_2520
dsc_2522
dsc_2622

 

Mums!!

Många börjar leta recept inför nyår ser jag så jag tänkte tipsa om lite goda menyer, ska sätta i hop ett gäng och postar så fort jag hinner.

KRAM

  1. Helene skriver:

    Tack för tipset jag köpte 2 fat och ställning nu från Dialog details, totalt 380 kr!

  2. Helene skriver:

    Ja hos oss åker julen ut på juldagen. Vill ha andra lampor och pynt till nyår. Bara en slinga ute får vara kvar ett tag till. Vi ska äta skaldjursplatå á la grande med våra vänner så vi har börjat bunkra skaldjur. Inget laga mat bara det och bubbel och ostar. Vi ska ha myskläder och äta framför TV:n. Vi har haft såna festliga och uppstyrda nyårsaftnar med vänner i 30 år nu (tre familjer med 3,3 och 4 barn) och vi har då alltid haft en aktivitet på dagen, skidor, skridskor, bowling, spa eller något annat. Nu blir det inget av det utan mystema utan matlagning………. ska bli underbart. Vill bara hitta ett bra fat att göra platå av, tips?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..