ANNONS
Integritet på Tailsweep

Parmesangratinerad  blomkål med örtbechamel

/
dsc_8722

Hej hej

Vaknade tidigt tidigt när Micke gick till jobbet men frågan är om han var vaken? Lät som en elefant i porslinsaffär tog sig fram.. Barnen sover dock fortfarande så jag har betat av mail i flera timmar nu. Dags att smyga upp och ta sig en kopp kaffe.

Det här tillbehöret till kött (eller som vegetarisk rätt med en sallad till) är sååå himla gott. Gör gärna lite extra (läs dubbel sats) av såsen, slurp. (Recept från någon tidning, minns tyvärr inte vilken)

Parmesangratinerad blomkål med örtbechamel
4 port

1-2 blomkålshuvuden (gärna i kul färg)
200 g riven parmesanost
pinjenötter

bechamel:
2 msk smör
2 msk mjöl
3 matlagningsgrädde
salt
1 dl finhackade färska örter (tex basilika, timjan, persilja)

Sätt ugnen på 225C. Koka blomkålen hel i saltat vatten 5 min och lägg den sedan på ett ugnsfast fat. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i grädden och vispa såsen slät. Låt koka tills den tjocknat. Smaka av med salt och tillsätt örterna. Häll såsen över blomkålen och toppa med riven parmesanost. Gratinera i ugnen 10-15 min tills den fått lite fin färg.

Rosta pinjenötterna i het torr panna och stör över blomkålen.

dsc_8706
dsc_8708
dsc_8710
dsc_8711
dsc_8712

Servera till kött eller fisk eller som en vegetarisk rätt. Mums!

dsc_8721
dsc_8728
dsc_8731

KRAM

9

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00