ANNONS

Carpaccio med tryffelmajonnäs

/

dsc_1488

Hej hej

För några år sen gillade jag inte detta alls och nu bara ä l s k a r jag carpaccio! Vi gjorde egen till förrätt häromdan när vi hade gäster. Köpte en (billig) skärmaskin som visade sig vara oduglig haha. Vissa saker ska man helt enkelt satsa på att köpa av lite bättre kvalité, det blir billigare i längden.. Nåväl gott blev det iallafall även om skivorna inte blev så snygga och lite för tjocka (och maskinen inte gick att rengöra efteråt). Nästa gång skär jag nog med en hederlig kniv..

dsc_1482

Detta behövs till min Carpaccio:

oxfilé av bra kvalité (köper alltid på Robertsons) ca 100 g/pers
ruccola
parmesan
pinjenötter
flingsalt
olivolja
Hellmans majonnäs (eller hemgjord)
tryffelolja

Blanda majonnäs med några droppar tryffelolja och smaka av med salt. Låt stå kallt och dra till sig. Frys in oxfilén och skär den i tunna tunna skivor när den är halvtinad. Rosta pinjenötterna i en torr het panna. Hyvla tunna skivor av parmesanosten.

Lägg skivor av oxfilén på tallrikar och en hög ruccola i mitten. Strö över pinjenötter och ost. Spritsa ut små klickar av tryddelmajonnäsen och ringla över lite olja och flingsalt över rätten. Servera genast. MUMS!!

dsc_1491

Så galet gott!!

KRAM

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00