Ugnsrostade kastanjer

DSC_1875

 

 

Hej hej

 

Det här är barndomsminnen! Min mamma gjorde alltid ugnsrostade kastanjer nån gång om året som vi smaskade i oss med en massa smör och salt, så himla himla gott! Passa på nu när de fortf finns i butik!

Ugnsrostade kastanjer
4 port

ca 1/2 kg kastanjer
grovt salt
smör
flingsalt

Häll det grova saltet i en ugnsfast form. Skär ett kryss i varje kastanj (akta fingrarna, det är ganska trögt) och stick ner dem i saltet så de står stadigt. Baka i ugnen 225 C ca 20-30 min (känn med sticka så de är färdiga/mjuka). Låt svalna något och klicka på smör och strö över lite flingsalt. Skala och njut! Mums!! Så himla god nötig krämig smak!

 

DSC_1876
DSC_1881
DSC_1882
DSC_1884

 

Har ni testat??

KRAM

 1. Bettan skriver:

  Hej och välkommen hem till Sverige, kylan goda och mindre goda semlor mm ! Lite nyfiken, ni var inte och besökte lokalbefolkningen, något projekt eller humanitärt arbete i Nairobi? Hade hoppats och få se något peppande arbete som stärker och stöttar utsatta, Nairobi har ju många utmaningar. Har de åren jag följt din blogg saknat en balans till all vardagslyx, jag tänker att när vi i vårat liv har möjlighet till så mycket vardagslyx kan det vara en skön balans att även öppet stödja ngt humanitärt arbete bland utsatta. Jag vill verkligen inre att du ska uppleva mina tankar som ifrågasättande el dömande, det har bara varit en liten tyst dröm. Tänkte att nu kanske den biten kommer komma in iom resan till Kenya, finns några sådana tankar? Ha en fin kväll, hälsn från magsjuketräsket….

 2. Åsa skriver:

  Jag gillar verkligen att du gått tillbaka till mer mat än bara massa shopping som det var ett tag! Läser MYCKET oftare nu och jättebra mattips! Tack

 3. Linda skriver:

  Vad härligt ni verkar ha haft det i Kenya Det jag undrar hur det var med otäcka djur? Det första jag tänkte på när ni var på den där teplantagen var ormar!!!

 4. Åh vad gott det låter. Jag har länge tänkt prova men ännu inte gjort det! Får köpa lite nästa gång jag handlar tror jag
  Kram kram

 5. Lisa skriver:

  Ååå så sabla gott.
  Min pappa gjorde det ofta.
  Nu är det svårt å få tag på hos oss. 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..