Fishtaco & vintips

 

 

Hej hej

 

Här kommer ett gott helgtips till er, istället för de gamla vanliga tacosen tycker jag ni ska prova fishtacos. Så himla gott! Här med ett passande vintips till som är framtaget just för dessa smaker. Ett ljust laxrosa rosévin på box. Les Fumées Blanches Rosé  (kostar 234 kr och har nr 22138 på Systembolaget, ni finner det HÄR). Ett ljust rosa rosévin från Frankrike. Torr, frisk och fruktig med inslag av blodgrape, hallon, smultron och örter. Gillar boxar, smidigt när man är många (eller få för den delen så behöver man inte öppna en hel flaska, en box håller ju mycket längre) och våren = rosé för mig!

Fishtacos gick hem hos både stora och små. Här kommer receptet.

 

 

Fishtaco
4 port

8 mjuka minitortillabröd
4 st torsk ryggfiléer
2 dl ströbröd
salt
2 ägg
2 dl mjöl

Tillbehör:
huvudsallad
finhackad gurka
finhackad avokado
granatäpple
koriander
kall sås

Kall sås:
1 dl majonnäs
1 dl creme friache
1/2 dl finhackad inlagd gurka
salt & peppar
cayennepeppar

Skär torsken i små bitar. Doppa dem först i mjöl, sen i uppvispt ägg och tillsist i ströbröd blandat med salt. Fritera dem i 160 C ca 2-3 minuter tills de fått fin färg och blivit knapriga. Värm bröden under tiden och servera tillbehören i skålar så får var och en plocka i hop sina egna tacos. Älskar koriander (men det gör ju inte alla) och granatäpple på är så gott (och plockar upp fruktigheten i vinet).

 

 

Smaklig måltid!

KRAM

 1. Les fumées är ett av mina favoritviner, främst det vita men roséboxen är den som står i kylen sen en vecka tillbaka.

 2. Fanny skriver:

  Gud så otroligt gott! Ett tag sedan jag åt fishtaco, så detta måste göras! Kram ♥

 3. Gjorde dessa ikväll men använde panko istället för ströbröd och hemgjord ”rå”salsa med tomat, lime, lök och koriander. Första gången jag åt fisktacos såå gott. Till och med mina två kräsna barn tyckte det var gott!

 4. Fasen, vad jag gillar dig och din bloggVaknar upp förkyld en grå och trist söndag och går in på din blogg och blir genast så mycket gladare av dina fina matbilder och goda receptKramar till Dig

  1. Vad gullig du är och vad glad jag blir! Krya-kram!

 5. Annelie skriver:

  Ett tips : använd panko nästa gång istället för ströbröd. Så otroligt gott med fish taco.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..