Munk-semlor

 

 

Hej hej

 

Semlor finns ju året om (eller?) numera så jag vet knappt vilken dag som är den riktiga semmeltisdagen men det är väl inte så himla nog kan jag tycka? Jag äter hellre en semla när jag är sugen på den 🙂 Har sett så många semmelmunkar i mitt instagramflöde men inte hittat nån här i Örebro som säljer dem så jag gjorde helt enkelt egna. Lätt som en plätt!

 1. köp ett gäng färdiga sockermunkar och dela dem
 2. blanda mandelmassa med lite grädde till önskad konsistens och bred ett lager på varje botten
 3. vispa grädde och smaksätt med vaniljsocker, spritsa denna på mandelmassan och lägg på locket
 4. pudra över florsocker och njut 🙂

Såå smarriga och fluffiga och saftiga, inga torra semlebullar där inte!

 

 

Har ni någon favoritsemla? Form eller bulle eller smaksättning etc?

Min favorit är nog semmelwrapen, gillar inte för stora bullar, blir så lätt torrt, men minisemlor lyckas jag inte hitta nånstans heller. Ska baka egna endera dan. Wrap kunde man köpa på Wasa för något år sedan så jag ska kika där om de fortf finns annars får jag väl göra egna sådana också 🙂

 

 

KRAM

 1. Har testat göra sockerkaks-semla och rulltårtesemla i år, vart smidiga och goda både två. Munksemlan ser ju redigt göttig ut den med, min sjuåring hade nog gillat den, han är galen i munkar! 🙂

 2. Anna skriver:

  Mums! Hur blir det om man tar marsipan istället för mandelmassa? Bor i London så har svårt att få tag på mandelmassa (och orkar inte göra egen )!

 3. Jennie skriver:

  Har sett minisemlor på Malins hembageri på Norr några gånger!

 4. Jenny D skriver:

  Så gott det såg ut, semelwrap är min favorit ☕️ Brukar klicka dit lite nutella åxå, mums

 5. Men så gott…själv bakade jag semelwraps i helgen – det receptet finns på min blogg. Så gott!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..