ANNONS

Kreolsk gryta

/

Hej hej

Det är nästan så man får vårkänslor, trots snökaos. Det är ljuset!! Ljust när vi går upp om mornarna och ljust längre på kvällen. Underbart! Sportlov i Örebro denna vecka så det är bara kul med all snö. I dag ska vi roa oss med något jag gjorde som barn, gå på museets bildjakt med min pappa. Jag minns det som världens tråkigaste haha men mina barn älskar det, det gjorde jag säkert också. (Men gillade väl att åka skidor mer, bildjakt på museet var = ingen skidsemester det sportlovet, säkert därför minnet får det till något tråkigt).

Gjorde en sååå himla god Kreolsk gryta som ni måste testa. Klassiskt grundrecept men tycker grillkryddan ger så himla god smak till denna så hoppa inte över den. S åt 2 stora portioner plus en extra senare som kvällis 🙂

Kreolsk gryta

1 stor fläskfilé
2 choritzo korvar
1 dl syltlök
1 dl cornichons
1 dl kalamataoliver
1 röd paprika
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
1 dl vatten + 2 msk mjöl (redning)
knorr kött & grillkrydda
salt & peppar
1 msk kinesisk soja
2 tsk mejram

Skär fläskfilén i tunna skivor. Krydda med salt, peppar och grillkrydda och stek dem i smör så de får färg på båda sidor. Lägg åt sidan. Skär korven i slantar och stek dem så de får färg. Lägg åt sidan. Strimla lök, vitlök och paprika och stek så de mjuknar. Tillsätt kött och korv och resten av ingredienserna. Låt puttra ca 10 min tills köttet är genomstekt och smaka av med ev mer grillkrydda.

Servera med kokt ris eller bandpasta.

Sött litet rosa set köpt på Lagerhaus. Ska ha flingsalt i burken och alltid har man ju nån pigg blomma eller kvist över från en bukett som börjat vissna, fint att sticka ner i en liten minivas.

KRAM

11
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00