ANNONS

Oxfilépasta

/

Hej hej

Hade en bit oxfilé över och var så sugen på pasta så jag dammade av min gamla favorit Pasta Piemontese. Ja inte i dag då för just nu när ni läser detta sitter jag förhoppningsvis på restaurang med ett glas vin framför mig och slipper laga mat själv 🙂 men är lika sugen på pasta i dag så det blir det nog till förrätt. Äter sällan pasta (äter oftast varken bröd/pasta/ris/potatis) men i bland är det bara sååå gott (och värt att må lite tjyvens efter).

Pasta piemontese
4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. (Brukar ställa den på varmhållning en liten stund i ugnen så osten smälter också).

Såå gott!

Trevlig kväll önskar jag er.

KRAM

2
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00