ANNONS

Fredagsfavoriten

/

Hej söndagkväll!

Sitter här och väntar på middagen, enda dagen i veckan Micke står för maten och det är traditionsenlig söndagspizza från Tybble pizzeria 🙂

Tidigare i dag var vi till svärföräldrarna och blev bjudna på lunch. En gammal favorit som vi inte ätit på flera år, Fredagsfavoriten. Riktigt god är den, testa! Köttet blir så mört så det rasar i sär och såsen såå krämig.

Fredagsfavoriten

6 hg grytbitar av gris
1 msk margarin
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
200 g  paprika flødeost

Skär köttet i smala strimlor. Bryn det och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min. Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär dem i tunna ringar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form. Fördela purjolök, paprika och banan över köttet. Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.

Servera med ris och en god sallad.

Gofika efteråt 🙂

Resten av dagen har spenderats på ikea och bygga ihop ikeamöbler..

Nä nu kom pizzan, dags att tända lite ljus och sätta på Farmen och njuta av söndagkvällen.

KRAM

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00