ANNONS

Saltimbocca

/

Hej hej

Tips inför helgen. En god fredagsrätt – Saltimbocca. Fick dock tag i så himla tjocka skivor som inte gick att banka ut något vidare (jag gav kanske upp för lätt) så dessa blev onödigt tjocka, de ska vara löööövtunna, men smaken blev väldigt god. (Lånade receptet från HoP).

Saltimbocca alla Romana
4 port
4 x 150 gram tunt skuren kalvschnitzel
färsk salvia
salt & peppar
8 tunna skivor Prosciutto
smör & olja att steka i
1 dl vitt vin
2 dl grädde
citron

Ta kalvschnitzlarna och lägg mellan två ark plastfolie och banka ut dem med en kavel eller liten kastrull eller liknande. Gör dem så tunna det går. Salta och peppra på båda sidor. Smält smör och olja i en stekpanna och stek scnitzlarna så de får lite färg på båda sidor.

Lägg dem på en skärbräda och lägg på 2-4 salviablad och 2 skivor skinka på varje och vik dubbelt och trä igenom en tandpetare. Lägg i schnitzlarna i stekpannan igen, häll på vinet och lägg på ett lock och låt allt puttra i 2 min ungefär. Ta ur schnitzlarna ur pannan och lägg på ett fat. Häll en skvätt grädde i pannan och vispa ihop med det som är kvar av olja/vin och smaka av med salt & peppar. Lägg i schnitzlarna igen och servera med valfria tillbehör (tex pasta eller potatisgratäng) och en citronklyfta. Ät och njut!

KRAM

2
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00