Silviakaka i påskskrud

 

 

Hej hej

 

Mår som en torktumlad bäver, allergisk och förkyld nu. Inte tid att vara sjuk heller men det har man väl aldrig. Ska strax åka i väg en sväng här men tänkte uppdatera bloggen lite först, orkade inte öppna datorn i går kväll.

Snart påsk, längtar!! Mycket efter maten men också efter besök vi får från Skåne över hela helgen. Silviakaka i långpanna är smidigt fika att bjuda på, använd strössel i stället för kokos så blir de härligt påskpimpade! Använder man en fullstor plåt så dubbla receptet, jag har använt en form ca 20 x 30 cm. Toppingen är sååå himla god, man kan gott göra lite extra av den om man vill 🙂

 

Silviakaka i långpanna
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten

topping:
100 gram smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
en skvätt pressad citron

strössel (eller kokos)

Sätt ugnen på 175 C (vanlig ugn). Klä en form med bakpapper eller smöra/bröa. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt sedan i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda ca 25-30 min. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smälta. Vispa till en slät kräm och häll den sedan över den kalla kakan. Strö över strössel och låt stelna något innan ni skär den i bitar.

( Silviakaka i rund form med kokoks hittar ni HÄR)

 

 

KRAM

 1. Ska göra detta idag då vi ska på sommarfest imorgon eftermiddag på sonens förskola. Hoppas på fin väder då vi kan sitta ute och fikar.
  / Lenita

 2. anette skriver:

  Klassisk goding. Skulle du baka den dagen innan servering eller då frysa den? Alltid godast samma dag. Kram Anette

 3. Klickade på länken till Silviakakan i rundform och där var det 1 dl socker till toppingen medan denna hade 4dl florsocker. All andra ingredienser är samma mängd. Är det rätt?

  1. Ja det stämmer, gjorde den på det sättet förr (många år sen) man kan göra vilket som!

 4. Malin skriver:

  En fråga/tips… Jag söker ofta efter recept och jag skulle vilja att man skulle kunna söka bara i kategorin ”recept”. Kan man det idag på något sätt? Vissa saker man söker på kommer det upp recept blandat med hämtmat occh resor och restaurangbesök, blir väldigt många sökresultat att bläddra igenom när man letar efter något att laga men inte ett specifikt recept, för då funkar ju google. 🙂
  Ha en fin dag!

  1. Ett recept index håller på att byggas! Kram

   1. Malin skriver:

    perfekt! efterlängtat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..